2018. december 17., hétfő

FIDESZ MÉDIA: KÖNNYEBB MEGVERETNI, MINT MEGKÉRDEZNI EGY ELLENZÉKI KÉPVISELŐT

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2018.12.17.


Szél Bernadettet és Hadházy Ákost erőszakkal távolították el az MTVA épületéből - ahová rendőri felvigyázás mellett sétálhattak be vasárnap éjjel. Ez mindent elárul a közel 100 milliárdból működő "köz"média működéséről: könnyebb megveretni országgyűlési képviselőket, mint beültetni őket a stúdióba.

Emlékezhetünk: mennyire megrettent szegény Kovács András, az Origo propagandistája, amikor szemtől szembe találkozott Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével - utóbbi volt szíves személyesen felkeresni munkahelyén az "újságírót", aki akkor már hetek óta mocskolta, minden alap nélkül a pártot. A NER-média már akkor bemutatta szakmai felkészültségét: a belpolitikai "sztárzsurnaliszta", minden kormányzati sajtótájékoztató első sorában héderelő Kovács ahelyett, hogy kérdéseket tett volna fel a pártelnöknek - ahogy ez egy gyakornoktól is elvárható reakció lett volna – inkább biztonsági őrökért picsogott. Végül remek érzékkel és izomzattal dobatták ki Fekete-Győréket a szerkesztőségből, majd azonnal feljelentést is tettek ellenük.

Ennél jóval szürreálisabb, amit az adófizetők közel 100 milliárdjából fenntartott "köz" média művel ellenzéki országgyűlési képviselőkkel.

Vasárnap délután a kormányellenes tüntetők néhány ezres csoportja felkereste az MTVA városszéli irodaépületét, amelyet tömött rendőrsorfal zárt el előlük. Tegyük hozzá: nagyon helyesen. Az ostrom ezúttal elmaradt - nagyrészt annak köszönhetően, hogy a tüntetésen részt vevő ellenzéki képviselőket készségesen beengedték az épületbe. Még egyszer: az országgyűlési képviselők, miután igazolták képviselői mivoltukat, egyszerűen beengedték a székházba. Olyannyira, hogy odabent a biztonsági főnökkel diskuráltak hosszan - egyikük másikuk néha kiszalad az utcára, elmesélni a bent történteket, csitítani a tömeget, majd visszabattyogott.

Az országgyűlési képviselők - és a kint várakozó ezrek - annyit szerettek volna elérni: öt pontos petíciójukat olvassák be az adómilliárdokból fenntartott "köz"médiában. De nem hogy ezt nem sikerült elérni, de még annyit sem, hogy a szakmai minimumnak megfelelő tájékoztatást kapjanak a nézők az MTVA-nál történő eseményekről.

A tüntetés éjfél körül ért véget - az országgyűlési képviselők pedig bent éjszakáztak az MTVA-ban.

Reggelre azonban valami változott: először Hadházy Ákost, majd valamivel később Szél Bernadettet dobták ki erőszakkal az épületből biztonsági őrök.

Nem lehet tudni, hogy:

– miért éppen őket, amikor rajtuk kívül 10 ellenzéki politikus is ott tartózkodott,

– miért éppen most, ha éjjel még gond nélkül járkálhattak ki-be az épületbe,

– milyen indokkal távolították el őket,

– ezt követően miért nem léphetnek be az épületbe (Hadházynak például túszul ejtették a kabátját), ha néhány órája ezzel még nem volt gond?

Még az a szerencse, hogy egy hírműsorokat gyártó állami cégnél történik mindez, így azonnal értesülhetünk a legfrissebb történésekről. Ja, nem, elvégre ez a NER-média.

Ne legyenek illúzióink: ezt a balhét a kormány akarta - bár úgy sejtjük, nem pont így képzelték...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.