2018. december 28., péntek

FOGALMUK SINCS SE BECSÜLETRŐL, SE ERKÖLCSRŐL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2018.12.28.


...Egészen jellemző, hogy kik kerülnek a fideszmédia címoldalaira ezekben a napokban úgy, mint példaképek, akikről érdemes olvasni, akik életükkel iránymutatást nyújthatnak ezekben a vérzivataros időkben. A számtalan kormányhoz hű egyházi ember mellett Orbán Viktor szomszédjának (nem, véletlenül sem strómanjának) a felesége. Annak az embernek a párja, aki varázslatos módon, egyik napról a másikra üzleti zsenivé vált abban a pillanatban, amikor Simicska Lajos többé nem volt Orbán legjobb haverja. Az a nő, aki gyerekeivel együtt milliárdos lett szinte egyik pillanatról a másikra és mindezt a hirtelen jött gazdagságot vallási okokra volt kedves visszavezetni. Igaz, kellemesebb dolog égi ajándékként tekinteni a vagyonra, mintsem belegondolni abba, hogy hány családnak kellett ahhoz tönkremennie, hogy a Mészáros család nagyvonalú mecénásként ünnepelhesse magát.

Ebbe a sorba tökéletesen beleillik Schmitt Pál felesége. A csodálatos, a nemzeti együttharácsolás rendszerébe tökéletesen, résmentesen belesimuló asszony. A vallásos feleség, tökéletes anya és csodás nagymama. A követendő példa. Az, akinek a férje egy lopott doktori disszertációval büszkélkedett, aki az utolsó utáni percig tagadta, hogy plagizált, akitől megvonták a doktori címet és aki nagy pofával hangoztatta, hogy saját jogon megszerzi a doktori fokozatot. Olyan erkölcsi selejt, aki jobb helyeken elbujdosna a társadalom szeme elől, kicsiny hazánkban azonban az első sorban tolakszik minden létező alkalommal, ott virít minden nemzeti ünnepen, a mai napig szemrebbenés nélkül felveszi a kiemelt fizetését, a neki – illetve nem neki, a köztársasági elnöki tisztségnek – járó rezidenciát, irodát, személyzetet. Azokat a juttatásokat, melyeket mi, közösen fizetünk és amelyeket méltatlanság esetén meg kellett volna vonni Schmittől.

De nem, ilyesmi egy hithű fideszessel nem fordulhat elő. Nálunk az ilyen ember csak felfelé tud bukni és akkora szerencsénk van, hogy karácsony táján az ő kedves feleségeik világítják meg a tévúton botorkálók előtt az utat, lehetőleg a vallás izzó lámpásával. Ők az erkölcsi zsinórmértékek. Fideszéknél. Én megtartom a sajátomat, nem kérek az ilyen súlyosan ostoba élősködőkből. A szegénységben élő, becsülettel dolgozó embereknek (ahogy a gazdagságban élő becsülettel dolgozó embereknek is) van mire büszkének lenni. Nekik nincs. Fogalmuk sincs se becsületről, se erkölcsről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.