2018. december 28., péntek

TV2 TÉNYEK - A BULVÁR ÉS AMI MÖGÖTTE VAN

MAGYAR HANG
Szerző: PUZSÉR RÓBERT
2018.12.28.



Az idei ősz örvendetes fejleménye, hogy a Fidesz mocsokmédiájának zászlóshajója, a TV2 látványosan zátonyra futott. Hiába öntötték bele dézsából a pénzt, hiába próbálták lemásolni és leigazolni az RTL vezérigazgatóját, műsorvezetőit, formátumait és műsorgyártó cégét, mégsem voltak képesek teljesíteni stratégiai céljukat, és legyőzni az RTL Klubot a nézettségi versenyben. Kevés kudarc éri a Nemzeti Együttműködés Rendszerét a médiatérben, s nyilvánvaló, hogy mind közül ez fáj nekik legjobban. Persze semmi újdonság, a TV2 már a kezdet kezdetén, puszta névválasztásával jelezte, melyik pozíciót pályázza meg a piaci versenyben, az RTL Klub pedig ennek megfelelően huszonegy éve veri óráról órára versenytársát – most azonban ennél többről van szó: idén ősszel a TV2 valamennyi műsora csődöt mondott. A nézettségi grafikonjaik egytől egyig beleálltak a földbe.

Az ellenzéki érzelmű tévénéző akár pezsgőt is bonthatna afeletti örömében, hogy a mérgező kereskedelmi hulladékot még mindig csak a balliberális műsorkészítők képesek a megfelelő minőségtelenségben szállítani.
Arcpirító ellentmondás, hogy miközben Orbán Viktor a nemzeti kultúra és identitás legfőbb védelmezőjét adja elő, ipari méretekben mérgezi az országot a legalávalóbb bulvárszeméttel a Riposttól a Borson át a TV2-ig – s mindössze ott veszít, ahol piaci riválisa van.

Minden lelkesültséget megkeserít azonban a tény, hogy amiért Rogán Antal és Habony Árpád ezt az egész szellemi-lelki megrontást végzi, ami ennek a „kultúrpolitikának” a tényleges célja, az nagyon is működik. A TV2 valamennyi bukott műsora mindössze presztízsberuházás, melyeknek nincs szükségük nézőszámokra és reklámbevételekre, hiszen a költségvetésből kiszippantott források elapadhatatlanok. A csatorna egyetlen produkciója, amely valóban számít, az egyetlen, amely cél, és nem eszköz, a minden kritikát alulmúló, gyűlöletet és ostobaságot terjesztő „hírműsor”, a Tények azonban nem bukott meg – sőt: kimagasló számokat produkál. Azt pedig hatalmon és ellenzékben, TV2-ben és RTL-ben mindenki tudja, hogy a kormányzati szennyvízcsatorna bármelyik produkciója megbukhat, amíg a propagandahíradó megbízhatóan szállítja a magas nézettséget...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.