2018. december 19., szerda

JANUÁRBAN SZÓLTUNK, HOGY ÓVATOSABBAN KÉNE HITELEZNI A HAVEROKAT - GONDBAN A MATOLCSY-ROKONSÁG KISBANKJA

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2018.12.19. 


Az Átlátszó már az év elején bankcsődöket jósolt a gatyáig eladósodott nemzeti nagytőkés-érdekeltségek, a nyakló nélküli haveri hitelezés miatt. Sajnos bejött: Szemerey Tamás kisbankja, az NHB Növekedési Hitel Bank van gondban.

Családban marad: a Matolcsy György vezette jegybank felügyeleti biztosának szárnyai alá került a Matolcsy-rokon Szemerey Tamás Növekedési Hitel Bankja. Az MNB 19 millió forintos bírságot is kiszabott az NHB-ra.

Az Index elemzése szerint a bankszakmában már egy ideje tudott volt, hogy likviditási nehézségek vannak az NHB-nál, s állítólag maga Matolcsy is a szigorú intézkedések pártjára állt. A szakcikk úgy fogalmaz: a Szemerey-bankot „elérte a kicsi, koncentrált (állami intézményekhez is kötődő) betétállománnyal és erősen egy körnél sűrűsödő hitelkihelyezésekkel rendelkező kis bankok örök problémája”.

Az Átlátszó januári cikkében kongatta a vészharangot: oligarcháink vészesen ki lettek tömve kereskedelmi és állami banki hitelekkel, ennek a hitelező bankok láthatják a kárát:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.