2018. december 17., hétfő

LÁNGOLÓ HÓ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2018.12.17.


Az ünnepi bejglivárás helyett valami olyasmi történik, amire nem számított a teljhatalomba belehízott, kormánypártnak titulált banda. Hogyan is számíthatott volna rá, amikor kilencedik éve minden vélemény nyilvánítást szétgúnyoltak, kiröhögtek, eltapostak, leszartak. Kilencedik éve bejött a taktikájuk, felszalámizták az ellenzéket, kilóra felvásárolták a szakszervezeti vezetőknek nevezett megélhetésieket (a valódi szakszervezeti vezetők kivételével), az ellenzéki pártokat, mindenkit. Felépült a birodalmuk, a közmédia agymosodává silányult, a hűséges cselédek létrehozták a maguk propagandabirodalmát, óriásplakátokkal, nemzeti konzultációkkal és hazug hirdetésekkel takarták be az egész országot.

A kollégiumi fiúk üzleti vállalkozása pompásan működött, Orbánból csodatévő messiást faragtak, kiépítették a szektát, félelembe és hallgatásba fojtották azokat, akik nem tartoznak a nyájhoz. Az egykori kollégiumi társak, katonacimborák ma szinte kivétel nélkül ott lihegnek a vezérük körül, gyűjtögetik a javakat, megszolgálják a kaviáros lazacot. A strómanok gyarapodnak, a hűséges szolgák milliomosodnak, már a második generáció növekszik fel, számukra már természetes a Gucci, ebbe születtek bele.

Nincs már olyan pontja az életünknek, amit ne a központi akarat irányítana, nincs az országban olyan tevékenység, ami ne a rablókat gazdagítaná. Saját ipar helyett külföldi összeszerelőüzemek sora termeli a rablólovagok bevételét. Közmunkások, minimálbéresek, véresre dolgoztatott rabszolgák hada működteti a rendszert. Az ország lakóinak fele a szociális minimum alatt él, de szerencsére ebből semmi nem érződik ott, ahol a Rogánok, Mészárosok, Vajnák, Tiborczok, Lázárok, Orbánok készülődnek a karácsonyra.

Számolatlanul dől a pénz stadionokra és a határon túlra. Kellenek a szavazatok, még most is kellenek, mert a szabad választásokat eltörölni nem lehet. Csak elcsalni.

A korlátlan hatalom melegében dőzsölők biztosak voltak abban, hogy semmi kellemetlen nem történhet velük. Akit nem vettek meg, az félti a keveset, amit még meghagytak neki, vagy leszarja az egészet, vagy nem is érti, mi történik vele.

De történt valami. Az ellenzéki képviselők elkezdtek úgy viselkedni, ahogy eddig is kellett volna. A fiatalok, akiket eddig a netadón kívül látszólag kevés dolog ért el, utcára vonultak. Az ide-oda sétálgatás ideje elmúlt, a színpadról előadott könnyesbús nótázások kora lejárt, egymás kezének markolászása már sehová nem vezet. Most dühösek az emberek. Valóban dühösek és valahogy megértették, hogy nem segít a hallgatás, a beletörődő gürcölés, felfedezték, hogy milyen ordító ellentét van a valóság és a hazug orbáni propaganda között.

Most valahogy minden összeállt, ami eddig sohasem. Amire még egy hete sem adott volna senki egy lyukas garast sem, az ma a szemünk előtt bomlik valósággá. A tömeg napról napra növekszik, holott eddig ennek az ellenkezője volt a jellemző. Az indulatok nem csitulnak, hanem óráról órára fokozódnak. Az ellenzéki képviselők nem mennek haza a meleg biztonságba, hanem végre teszik a dolgukat. Egyedül a hatalom működik úgy, ahogy eddig.

A közpénzből élősködők üzemszerűen működnek. Orbán meccsen vigyorog, dajcstomika a szokásos útszéli modorában igyekszik szellemesnek tűnni, a lakájmédia mocskolódik és hazudik, Rogán Antal Bayer Zsolt műsorában óbégat, hogy Soros és a migráncsok elfoglalják az országot, a pártújságokban egymást tapossák a karácsonyra, kisjézusra, békére, szeretetre hivatkozó csúszómászók, akik nem szégyellik a tulajdon honfitársaikra zúdítani beteges gondolataikat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.