2018. december 6., csütörtök

MICHELLE OBAMA MEGTANULTA A LECKÉT: HA VALAMIBEN AZ ELSŐ VAGY, NEM HIBÁZHATSZ

HVG ONLINE
Szerző: VÁNDOR ÉVA
2018.12.06.


Michelle Obamából igazi rocksztárt csináltak a nosztalgiázó amerikaiak, akik leginkább azt szerették volna, ha a volt first lady elnökként tér vissza. Most azonban úgy tűnik, hogy elsősorban önmagaként tér vissza, mégpedig egy memoárral, amely mától magyarul is olvasható.

Nem lehet az mondani, hogy Michelle Obamától lett volna hangos a sajtó, miután férjével, Barack Obamával nagyjából két évvel ezelőtt kiköltözött a Fehér Házból, és átadta a terepet Donald és Melania Trumpnak. Mindketten visszavonultak a nyilvánosság elől, bármennyire is igényt tartott volna a publikum a társaságukra. Ennek viszont vége, Michelle Obama rocksztárként tért vissza azzal, hogy megírta a memoárját, amely mától magyarul is olvasható.

Az elmúlt hetekben pedig arról is meggyőződhettünk, hogy Michelle Obamából szórakoztatóipari tényező lett, miután a könyvet népszerűsítő fellépéseire úgy kapkodták el a több ezer dolláros jegyeket, mint egy Beyoncé-koncertre. Az Így lettem(Becoming) című életrajzból a november 13-i angol nyelvű megjelenése óta több mint kétmillió példányt adtak el az Egyesült Államokban és Kanadában, ezzel már most 2018 legnagyobb példányszámban eladott kötete.

Könyvbemutatót általában könyvesboltokban, kávézókban, esetleg színházakban bonyolítanak, de Michelle Obama más kategória: ő tízállomásos turnéra indult a világsztárok koncertjeit szervező Live Nation lebonyolításában, és több tízezres sportcsarnokokat töltött meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.