2018. december 10., hétfő

PARLAMENTI CSÚCSÜZEM: MINDENKI DÜHÖNGHET VALAMIN

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Az Én Pénzem
2018.12.10.


Több olyan törvénymódosítást is előszedett most a kormány, amelyektől az előző ciklusban kétharmad híján önként visszakozott. A számára nagy sikert hozott választási eredményeken felbuzdulva a korábbi elképzelésekre esetenként még rá is tesz egy lapáttal. Annyi törvényjavaslatot tárgyalnak a héten, hogy azokat szinte lehetetlen számba venni.

A NER alapjait sikerült lerakni, az szilárdnak, és tartósnak tűnik – mondta Orbán Viktor idén nyáron szokásos tusnádfürdői előadásában. Mint hozzátette: a következő négy év feladata a korszaképítés. Arról is beszélt, hogy új megközelítésre van szükség a harmadik kétharmad után, és nem titkolta azt sem, hogy ősztől nagy változások várhatóak. Mostanra kiderült, hogy a miniszterelnök – mint kormányon mindig – előre jelezte, mire számíthatunk.

A kultúra terén már sok minden végbement (ideértve a CEU elüldözését és a gender szakok tiltását is). A kormány november 13-án már elfogadta a kulturális tao-támogatás eltörléséről szóló módosítást, de még van tovább. Ezen a héten lesz a zárószavazás arról, hogy az Állami Operaház felújítását, valamint új műhelyházának és próbaközpontjának felépítését átadják az egész Liget-programot kezelő állami Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. által alapítandó társaságnak; még az Operaház és műhelyei épületének, valamint az épülő új létesítmények ingatlanainak vagyonkezelési jogát is ez a projekttársaság kapja meg.

Nagyon sok más törvényjavaslatról is ezen a héten döntenek. Annyi módosítást tárgyalnak most meg, hogy azokat szinte lehetetlen számba venni. Néhány, a T. Ház előtt levő irományt az alábbi táblázatban foglaltunk össze:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.