2018. december 29., szombat

TI, AKIK SZARTOK AZ EMBERI JOGAITOKRA, HA LEGALÁBB HAVONTA EGYSZER TELEPAKOLHATJÁTOK A BEVÁSÁRLÓKOCSIT A TESCÓBAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.12.29.


Szerintem is így lesz kerek ez az év a NER-nek csúfolt, vár alakú konszolidált trágyahalom oldaláról nézve: azzal egyidejűleg, hogy minden idők leggazdagabb miniszterelnöke (értsd: a leggazdagabb plebejus magyar) munkahelyileg az alattvalók feje fölé költözik, hogy onnan köpködhesse puritán módon a szotyolahéjat szerteszét, tojt az angyalka finomat nekünk: a Budai Palotanegyed kiemelt területein szigorítják a közterület-használatot. A két dolognak nyilvánvalóan semmi köze egymáshoz – mármint a felcsúti milliárdos putyerkázásának a szigorításhoz -, pláne a kegyetlenül boldog új év első napjához, egyszerűen így alakult. Ja, nem. Orbán miatt, Orbánért, Orbánnak, Orbán testi épségének és lelki üdvének nagyobb dicsőségére bármit, akármit.

A többi hasonló, sunyialattomos, az év utolsó napjaira, a bejgliszentelés idejére időzített Magyar Közlöny-díjas kormányhatározat és rendelet közé ez is befért: 2019. január elsejétől a Budai Palotanegyedben a rendeltetésszerű és a turisztikai célú használatot leszámítva, csak a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. engedélyével és a meghatározott használati díj megfizetése után lehet a közterületet használni.

Ez azt is jelenti, hogy amennyiben a Budai Palotanegyedben a védett személyek és kijelölt létesítmények (ezek közé tartozik az áderista Sándor-palota és a puritánságtól ordító orbánista karmelita kolostor is) védelmét ellátó szervezet úgy ítéli meg, hogy a kérelmezett használat akadályozza a védelem ellátását, akkor megtagadhatják a közterülethasználatot. És kérdezem én a vérszegény magyar demokrácia eddigi legszégyenletesebb évének végén, amikor már mindenen túl vagyunk, amit 30 éve elképzelni sem tudtunk: és mi akadályozhatja meg azt a szervet, hogy úgy ítélje meg? Senki és semmi. Vagyis tolmács nélkül is könnyedén lefordítható a kétharmad nyelvéről a mindenki más nyelvére: elég nagy a valószínűsége annak, hogy a köztársasági elnök és a miniszterelnök hivatala előtt eztán tüntetni sem lehet. Még létező, még el nem taposott állampolgári jogot gyakorolni sem lehet, ha a felcsúti vetemedést el kell szigetelni a való világtól. Abba most bele sem megyek, hogy a NER-jogászkodás mely büdös bugyrát világítja meg az a tényállás, hogy már egy sima vagyonkezelő, elvileg közhasznú és nonprofit cég dönt az alapjogok gyakorlásáról, mert ez kurva messzire vezetne. Viszont.

Drága véreim! Főleg ti, akik ebben sem láttok semmi kivetnivalót, mer’ nagyon helyes, hogy mindenféle csőcselékek ne használhassák csak úgy méltóságosék magánterületnek tekintett közterületeit! Ti, akik szerint rendben van, hogy egy nálatok nagyságrendekkel jobban élő külföldi turistát több jog illessen meg, mint akárhány demokratikus állampolgári jogát gyakorolni kívánó magyar állampolgárt! Ti, akik még mindig nem értitek, hogy minden össznépi betiltás, szigorítás, visszaszorítás mindenkitől elvesz valamit, és nemcsak azoktól vesz el, akiknek a homlokára a bálványotok felhányta, hogy ellenség!

Nem állítom, hogy a forradalmak a világon bárhol engedélyköteles, békés, édesbús danolászós, rózsaszín plüssmalacokkal díszített tüntetésekből nőttek volna ki. Ha egyszer elindul a tömeg, legfeljebb a gondosan-titokban és sokáig tervezett földalatti menekülőutakban lehet majd reménykedni. Ha a közéjük lövetés sem segít. De ne szaladjunk ennyire előre: nem gáz ez tényleg egy cseppet sem? Ez sem gáz? Hogy holnaputántól a nevükre íratják a budai Várat, amit legfeljebb kettes csoportokban, fejpénz megfizetése és TEK-es felügyelet mellett lehet megközelíteni csak azért, mert a terhelt gyerekkorú, skizofréniára hajlamos, küldetéstudattal vastagon megvert gátlástalan nép gyermeke túltolta a demokratikus felhatalmazás rozsdás biciklijét? Magyar emberek számára no-go zónává silányul ezután minden olyan létesítmény, ahol a zemberektől és a valóságtól elszakadt, elcseszett sufnijogász és diktátorkezdemény rettegve tervezi a hatalomba csimpaszkodó életfogytiglanra berendezett luxuséletét a puritán falak közé zárva?

Ti, akik eltartott kisujjal áldoztok naponta a kognitív disszonancia nevű ragályos népi betegség oltárán, még meddig (ön)ámítjátok magatokat azzal, hogy ez IS a ti érdeketekben történik? Igen, tudom, az emberi jogokat nem lehet felcsapni a szilveszteri ünnepi asztalra, nem lehet megzabálni őket, nem láthatóak a fizetési papíron, nem lehet belőlük sárga csekkeket sem fizetni, nem lesz belőlük új cipő a gyereknek, sem sürgősségi csipőműtét a nagymamának a magánegészségügyi ellátás kegyelmének taknyán. Pedig de. Kurvára minden ezen múlik, vagy ezen csúszik félre visszafordíthatatlanul. Azon, hogy elhiszitek, a ti szabadságotokat, a ti jogaitokat (igen, nektek is jogotok lenne bármikor utcára vonulni, beleértve a Horthy-korszak képére csinosított várnegyedet!) azért kell megnyirbálni, visszanyesni, eltaposni, mert a vezér nyugalmát semmi nem zavarhatja meg, különben ki a fene fog holnap is azzal zsibbasztani, hogy ha ő nincs, akkor senki nem fog megvédeni titeket. Mégis ki a szent szartól rettegtek ti, ha becsületesen éltek, dolgoztok, adót fizettek, gyermeket neveltek? Meddig vagytok hajlandóak darabonként, négyzetméterenként, ellopott közpénzmilliárdonként feladni a szabadságotokat, a jeleneteket és a harmadik kétharmada óta folyamatosan elbaltázott jövőtöket azért, hogy a hátatokon, a csendes beleegyezésetekkel, a felelőtlen félrenézéseteknek köszönhetően megmilliárdosodott várúrnak nehogy elguruljanak a gyógyszerei és nehogy kénytelen legyen szembenézni a valósággal, amit addig hajlított, ameddig nem szégyellt?

Drága véreim! Ti, akik szerint nagyon helyes, hogy a pesti szánkógyilkos csürhét kitiltják onnan, ahol a hatalmasok az ország ügyeit irányítják, meg különben is a történelmi műemlékeink, meg a melldöngető, szervilis ostobaságunk, amihez ragaszkodunk! Ti, akiket úgysem érint a túlóratörvény és különben is van még mit enni a hónap utolsó napjain is! Ti, akik szartok az emberi jogaitokra, ha legalább havonta egyszer telepakolhatjátok a bevásárlókocsit a Tescóban! A ti fejetekre is ráköpködik a szotyola héját onnan fentről, a Várból, ahova csak akkor mehettek majd fel januárt elsejétől, ha ők úgy ítélik meg. Titeket is másodrangú polgárokként kezelnek, ha a titeket meglopó szent tudatrepedés bőréről van szó. Ti is szívni fogtok és ti is kevesebbek lesztek, ha hagyjátok, hogy tőletek elvegyenek. Nem mondom, hogy nem fog fájni, mert de. Együtt fogtok vonyítani azokkal, akiket most a vezéretek védelmében akár megsemmisíteni is képesek volnátok. Azért boldog új évet nektek is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.