2019. január 19., szombat

1,4 MILLIÁRD FORINTOS VAGYONVÉDELMI MUNKÁT NYERT EL A BELÜGYMINISZTER EGYIK ÉRDEKELTSÉGE, A CIVIL ZRT. A HUNGAROCONTROLTÓL

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: CSIKÁSZ BRIGITTA
2019.01.18.



Pintér Sándor belügyminiszter volt cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. kapta meg a HungaroControl Zrt. őrzés-védelmének ellátását.

Nettó 1,4 milliárd forintért nyújt recepciós szolgáltatást, biztosítja majd a fegyveres biztonsági őrséget, valamint kezeli a biztonsági rendszert védelmi szolgálat igénybevételével a Civil Biztonsági Zrt. az állami tulajdonú HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. XVIII. kerületi, Igló utcai székházának területén.

Az uniós közbeszerzési értesítőben január 18-án megjelent eredményhirdetés szerint a recepciós szolgáltatás magában foglalja a telefonos feladatok ellátását, valamint a csomagvizsgáló berendezés és a fémkereső kapu kezelését.

A tájékoztatóban szerepel az is, hogy a Civil alvállalkozóval fogja teljesíteni a személy- és vagyonvédelmi, a recepciós, illetve a biztonságtechnikai rendszerfelügyeleti feladatok elvégzését. A Közbeszerzési Adatbázisba feltöltött dokumentumok szerint a Civil alvállalkozója az újlengyeli székhelyű KÖT R SECURITY&SERVICE Kft. lesz, amelynek a legfrissebb céginformációk szerint 65 dolgozója van.

A Civil Zrt. értékesítésének nettó árbevétele – az Opten céginformációs rendszer alapján – 2016-ban és 2017-ben is 12-12 milliárd forint volt.

A cég vezérigazgatója pedig az a Tasnádi László, aki 2014 júniusa és 2016 december között rendészeti államtitkár volt, akit támadtak III/II-es múltja miatt. Végül ez annyira fájt neki, hogy lemondott, de – mint megírtuk – más játszhatott közre abban, hogy távozott az államtitkári székből.

Tavaly decemberben nagy felháborodást okozott az, ahogy az MTVA biztonsági emberei felléptek a mentelmi joggal rendelkező országgyűlési képviselőkkel szemben, amikor azok megpróbálták elérni, hogy a köztévé beolvassa a követeléseiket. A sajtóban megjelent, hogy az őrök a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. emberei, az Átlátszó pedig elhatározta, hogy a jogellenesen eljáró biztonságiak nevét kikéri, és ha nem kapjuk meg, akkor perelni fogunk az adatokért...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.