2019. január 19., szombat

"MÉSZÁROS LŐRINC" ZSEBÉBE IRÁNYÍTOTTÁK AZ UNIÓS PÉNZEKET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.01.18.



"Mivel ez egy üzleti kör, és mindhárom nyertes Orbánhoz kapcsolódik, a három nyertes pénzét össze lehet adni. Egy év alatt ez az egyetlen üzleti kör 641 milliárd forint értékű állami megbízást nyert el. Ebben nincsenek benne a klientúra egyéb kedvezményezettjei és strómanjai."

Az Átlátszó adatai szerint a tavalyi évben Orbán Viktor strómanja, Mészáros Lőrinc és családja cégei kapták a legtöbb “közbeszerzési” megbízást. “Mészáros” egyetlen évben 265 milliárd forint értékben kapott állami megbízást, és ennek a bődületes összegnek a 93 százaléka uniós támogatásból származott. A második legnagyobb összeget Orbán egyik oligarchája, Mészáros Lőrinc “üzlettársa”, Szíjj László cégei nyerték (259,5 milliárd), míg a harmadik legtöbb állami megbízás Mészáros és Szíjj közös “üzlettársához”, Varga Károlyhoz került (116,8 milliárd).

Ha a teljes összegre igaz, hogy ezek 90 százalék körüli része uniós támogatásból származik, akkor a Magyarország felzárkóztatására és a magyar emberek jövőjének megalapozására kapott uniós pénzek 90 százalékát Orbán strómanjainak és oligarcháinak a zsebébe csorgatták. Ebből a pénzből kellene fejleszteni egészségügyet, oktatást, infrastruktúrát, ebből a pénzből kellene élénkíteni a gazdaságot. Ebből a pénzből kellett volna részesednie a magyar cégeknek, vállalkozóknak, akik nem csupán egy zárt körhöz tartoznak, amelynek szintén zárt beszállítói és alvállalkozói köre van. Ezt a pénzt egyszerűen elzárták a magyar társadalomtól, és maguk között osztották fel.

Ez a statisztika mindent elmond arról is, mit jelentenek a magyar “közbeszerzési” eljárások, ahol minden pénzt egy tulajdonosi kör nyer el, amely ezer szállal kötődik Orbán Viktorhoz, a miniszterelnökhöz. Közülük Mészáros Lőrinc gázszerelő és a családtagjai nevén futtatott cégek és bevételek nyilvánvalóan egy “stróman” kapcsolatot jelentenek, mert Mészáros Lőrinc ekkora vagyonnak és céghálónak nem lehet egyedüli és tényleges tulajdonosa. Aki ezt a pénzt neki “talicskázza” (dömperezi), az a tényleges tulajdonos. Ez az ország lakosságának és az ország jövőjének szervezett, központilag irányított kirablása. Az is figyelemre méltó, hogy Orbán állama egyetlen év alatt 48,5 milliárd forintot fizetett egyetlen Orbán-közeli reklámcégnek, és ebben nincsenek benne az egyéb propagandaköltségek, a Mészáros és társai nevén levő sajtó és a Fidesz által megszállt közmédia hirdetési költségei, illetve fenntartási költségei. Az emberek agymosására használt propaganda az egyik legnagyobb üzletág az illiberális államban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.