2019. január 2., szerda

A KIRÁLY, BIZONY, MEZTELEN

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: ILLE ISTVÁN
2018.12.30.


Momentán ott tartunk, hogy Magyarország még nevében sem köztársaság – ténylegesen meg pláne – és nincs alkotmánya – mert hát az alapizé nem igazán helyettesíti , habár állítólag gránit szilárdságú, de leginkább csak márvány, mármint, sajt. Annyira büdös is.

Egy köztársaság nem attól az, hogy nincsen királya. Persze, akad olyan is, aminek van, de intézményei, működése köztársasági.

Orbán Viktor 2006-ban úgy fogalmazott, hogy a köztársaság csak ruha a nemzet testén. Vetkőzik is, de rendesen! Méghogy NER! Miben is áll a nemzeti együttműködés, amikor még a nemzet sem élvez Orbánnál semmi féle előnyt?

A nemzetnek ugyanis egy testnek, egy léleknek kellene lennie – már, ha vinni akarja valamire. Azonban, ahogy a testnek egyes részei se működhetnek egymás ellen – ha igen, akkor beteg, de nagyon – a nemzet alkotó elemei sem fordulhatnak egymás ellen, bármennyire is törekszik arra a hatalom. Na jó, az autoriter hatalom.

Orbán arra hivatkozik, hogy amit tesz, arra a nép hatalmazta fel. Nos, ha ez így van, ki kell jelentsem, ritka buta nép a miénk.

Csak abban bízhatunk, hogy a nép, az isten adta nép, előbb-utóbb meglátja, hogy a király, bizony, meztelen.

Úgy hallottam, januárban rózsaszín üvegű szemüvegeket fognak osztani az önkormányzatok. Viselése kötelező lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.