2019. január 2., szerda

MIT JELENT, HA VALAKI BOLDOG POLGÁRI ÚJÉVET KÍVÁN?

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.01.02.


...Mielőtt bárki szándékosan félreértené, semmi bajom a polgári új évvel. Olyannyira nem, hogy én magam is polgárnak tartom magam, sőt, meggyőződésem, hogy én már akkor is polgár voltam, amikor azok, akik ma ezt a kifejezést megpróbálják elorozni tőlem, még a legerotikusabb álmaikban sem voltak polgárok.

Nem a polgár kifejezés miatt vagyok kiakadva, sőt, ilyenkor év elején még semmin sem vagyok kiakadva. Csupán elgondolkodtam azon, hogy vajon miért olyan fontos valakinek, ez esetben egy általam ismeretlen hölgynek, hogy másokban tudatosítsa azt, hogy ő polgári új esztendőt kíván a többieknek?

Mitől más egy polgári boldog új év, mint, teszem azt, egy egyszerű, jelzők nélküli? Olyan ez, mint amikor a demokráciát valamikor azzal próbálták fokozni, hogy szocialista demokráciának nevezték.

Jó, nem játszom a hülyét, tudom én, mi az, amit az illető hölgy érzékeltetni akart velem, és a többiekkel. Azt, hogy ő polgár, amit jelen esetben nem azt jelenti, hogy volt gyerekszobája, hanem azt, hogy ő a polgárinak mondott oldal iránt van elkötelezve.

Szóval, csak annyit akartam mondani, hogy nem dőlök be az ismeretlen polgári hölgy jókívánságainak. Már csak azért sem, mert fogalmazhatott volna korrektebben. Egy fenét akart ugyanis nekem boldog új évet kívánni! Épp ellenkezőleg: azt akarja, hogy ne nekem, hanem neki legyen boldog új éve!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.