2019. január 15., kedd

A NAGY LEBUKÁS: KIPAKOLT A FIDESZ KAMPÁNYTANÁCSADÓJA

HÍRKLIKK
Szerző: Hírklikk
2019.01.15.


George Birnbaum, a 2017-ben elhunyt Arthur Finkelstein tanítványa és üzlettársa először beszélt arról, hogyan dolgozták ki a Soros György elleni kampányt a Fidesz számára.

A kampányguru a svájci Das Magazin lapnak írt cikkében rántotta le a leplet módszereikről, amelyeket a 24.hu is részletesen taglal. Mindez azért is érdekes, mert Orbán Viktor még 2015-ben sajtófőnökén keresztül azt nyilatkozta, sem a Fidesz, sem a kormány nem fizet Finkelsteinnek - nos, Birnbaum írásából kiderül, hogy hivatalosan a Fidesz-közeli Századvég Alapítvány kötött velük egyéves szerződést a 2010-es országgyűlési választások előtt.

Birnbauméknak először a szocialistákat kellett, mint mondja, "lesöpörni az asztalról", és elsősorban a szociális népszavazással hamar rá is állították Orbánékat a 2010-es választás megnyeréséhez vezető pályára. Később azonban már sem az MSZP, sem a Jobbik nem volt elég "jó" főellenségnek, ezért szükség volt valami másra - pontosabban valaki másra. Birnbaum ugyanis megjegyzi, annak idején a szövetségesek sem a nácik ellen harcoltak, hanem Hitler ellen, az amerikaiak sem az Al-Kaidát támadták, hanem Oszama bin Ladent, amiből azt a következtetést vonta le, hogy meg kell találni azt a konkrét személyt, aki ellen uszítani lehet a választókat....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.