2019. január 24., csütörtök

"ALAPVETŐ SZABÁLYOKAT NEM TARTOTTAK BE" - A JOBBIK VEGZÁLÁSÁRÓL ÉS A MOMENTUM BÜNTETÉSÉRŐL KÉRDEZTÜK AZ ÁSZ-T

HVG ONLINE
Szerző: WINDISCH JUDIT
2019.01.24.


Nem az Állami Számvevőszék, hanem a jogszabály változott – mondja Holman Magdolna főtitkár arra, hogy sokak jelentős változást tapasztaltak a szervezet hozzáállásában a Jobbik 2017-es vizsgálatától kezdve. Holman Magdolna a pártpolitikai szerepet visszautasítja. Interjú Holman Magdolnával, az Állami Számvevőszék főtitkárával.

hvg.hu: Az Állami Számvevőszék nyáron megpróbált kapcsolatba lépni a Párbeszéddel és a Momentummal, a két párt azonban a székhelyén nem volt elérhető, így a kampányra vonatkozó elszámolásokat sem tudták leadni időre. Miért tartott ilyen sokáig a két párt ellenőrzése?

Holman Magdolna: A törvényben meghatározott eljárási menet szerint az Állami Számvevőszék ugyanúgy elkészítette a pártok kampányköltéseire vonatkozó jelentéstervezetet, azt elküldte az ellenőrzött szervezetek részére, amelyek 15 napot kaptak észrevételezésre. A két párt onnantól volt együttműködő, hogy az ÁSZ kezdeményezte az állami támogatásuk felfüggesztését: átvették a jelentéstervezeteket és észrevételeket tettek, amelyeket mi mérlegeltünk. Az el nem fogadott észrevételek indoklása benne van a jelentéseinkben.

hvg.hu: Ha van vizsgálható dokumentum, ha nincs, ugyanúgy legalább fél évig tart az eljárás?

H. M.: Mindegyik ellenőrzött szervezetnek ugyanazon a minőségbiztosított folyamaton kell végigmennie...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.