2019. január 29., kedd

AZ ORBÁNT FUVAROZÓ GARANCSI 2,9 MILLIÁRDOT KAPOTT AZ ÁLLAMI ÜGYNÖKSÉGRŐL

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2019.01.28.


A vissza nem térítendő támogatásból az üzletember Tihanyban épít hotelt és tréningközpontot. A napi.hu az MTÜ 300 milliárdos pénzosztásában felfedezett pár kormányközeli kedvezményzettet is.

Kizárólag szakmai szempontok alapján döntött a Magyar Turizmus Ügynökség annak a 300 milliárd forintnak a szétosztásáról, amely a Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program keretében segíti a befektetőket, mondta a MTÜ vezérigazgatója, Gullner Zoltán, olvasható a napi.hu cikkében. És ezeket valahogy a kormányhoz közelebb álló üzletemberek is jól tudták képviselni.

A 300 milliárd forintos értékkel ez az eddigi legnagyobb turisztikai fejlesztési program, 2030-ig valósulnak meg szálláshely-fejlesztési beruházások, ráadásul ez a pénz vissza nem térítendő támogatás.

A két legnagyobb nyertes tulajdonosa kormányközeli: a 2,9 milliárdos Szántód BalaLand és a szintén 2,9 milliárdos pályázati pénzt kapó Grand Hotel Tokaj beruházás mögött az a DLHG Invest Zrt. áll, amelynek tulajdonosa Szepesi Richárd, akiről a HVG mutatta ki, Mészáros Lőrinccel üzletelt, illetve felesége, Kante Awa, aki nyert budapesti trafikot, és a jegybankhoz tartozó cégnél dolgozott, Kante édesanyja pedig Matolcsy György bizalmi köréhez tartozik. A harmadik tulajdonos Bonnyai Péter, akit az egerszalóki szállodaüzletből ismerhetünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.