2019. január 30., szerda

AZ ORSZÁG CSENDES, ÚJRA CSENDES

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2019.01.29.


Elzúgtak forradalmai...
Szégyen reá! lecsendesült és.
Szabadságát nem vívta ki


Elnézést kedves Petőfi Sándor, szentségtörő módon belepiszkáltam a magyar költészet e gyöngyszemébe, de a mai helyzetre tökéletesen illik, még ha ezek a mi XXI. századi forradalmaink felettébb fékezett habzásúak is.
Pedig egy pillanatra úgy tűnt, fordul a trend, mintha az alsó-középosztály, mely egyáltalán képes forradalmi hangulatot teremteni rájött volna arra, hogy sík hülyének nézték, manipulálták, játszottak vele, mint Viktor a golyóival, annak nézték, ami: egy nagy nullának.
A tetejébe ostoba nullának, hiszen olyan módon vezették meg, ahogy még egy ökröt se lehetne - még csak oldalba sem kellett verni a járomszöggel, elég volt megfenyegetni, hogy jön a Soros, és a dús füvű legelőről lelegeli előle a vénasszonyok szüzességét és beülteti nappalijába Ali babát.
Ettől úgy megijedt, hogy azonnal az éjjelijére szaladt, pedig a negyven rabló már egy ideje ott tett-vett a nappalijában, már ellopta a nagymama arany jegygyűrűjét, a családi ezüstöt, a Mészáros nevű rabló meg éppen a patinás Zsolnai eszcájgot nézegeti a lopott fürdőkádból.
Most büdös van, hideg és aggodalom, mert a Sokeszű Amerikának is beszólt, ez az ember egy oroszlán - az állatok királya, mint Rejtő óta tudjuk.

Politikailag talán az Audi dolgozóinak sztrájkja hozhat valamit a konyhára.
Bár az ipari óriást meg nem gyengítheti, de talán bérpolitikája újragondolására késztetheti a már németországi üzemeire is hatást gyakorló megmozdulás.
A multi nem izmozik feleslegesen, megnézi, hogy mi mit ér meg, és megköti a szükséges kompromisszumokat, ez pedig elindíthat egy láncreakciót, Mercédesz, Opel, Hankook, a BMW és a többi autóipari óriáscég házatáján, ami nem tenne jót Orbánnak.
Neki ugyanis olyan benyomást kell kelteni, hogy kézben tudja tartani a magyar munkaerőt, hiszen leginkább ezért nézik el neki azt az alsó-balkáni homokba pipiskét, melynek végén ott ül méltóságteljes pofával homokváracskája csúcsán, reszelgeti a körmöcskéjét és hülyeségeket beszél...
A valódi hatalom a gazdaság, nem pedig a politika, és egy politikus addig politikus, ameddig a gazdaság igényeit ki tudja szolgálni.
Onnantól kezdve, hogy nem, már csak egy fehérjehalmaz, és még csak nem is olyan koncentrált formában, mint az a nép ajkán megformálódott, miszerint Szeretett Urunk tulajdonképpen ondó.

Erről ő arra következtet, hogy ő itt a megmondó, ami ma még igaz, de ha Herr Källenius a Daimler AG új elnökeként összevonja szemöldökét, akkor gigászi személye igen könnyen letörölhető egy papírzsebkendővel.
Szóval, észnél illene lennie, de ő már régen elvesztette az eszét, már csak a zsákmányt védi, foggal-körömmel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.