2019. január 26., szombat

BARTUS LÁSZLÓ: JÉZUS ILLIBERÁLIS IMALISTÁJA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2019.01.25.


Meglepő imalistát adott ki a Hit Gyülekezete a tagjai részére. A “Kizárólag belső használatra, a Hit Gyülekezete imaláncában résztvevők számára” címet viselő dokumentum nem kevesebb, mint 11 oldal, ami még olvasni is sok, nemhogy végigimádkozni. Ez a szélesebb imádkozó körnek szánt lista ráadásul olyan, mintha kifejezetten azért adták volna közre, hogy eltereljék a figyelmet a valóban “belső” használatú imalistáról, amely egyátalán nem ilyen hosszú és tartalmilag egészen más.

Az igazi imalista neveket tartalmaz, akik elhagyták a Hit Gyülekezetét, vagy Németh Sándorral konfliktusba kerültek. Az a lista nem nyilvános jellegű imákat jelent. Ezeket az átokzsoltárok alapján használják, nem nyilvánosan, hanem rejtett helyeken. Ez az elterelő hadműveletnek szánt nyilvános imalista így is számos érdekességet takar. Olyanok vannak benne, hogy legyen “továbbra is vallásszabadság”, holott vallásszabadság nincs Magyarországon. A felekezeteket a legújabb egyházi törvény szerint is rangsorolják. Továbbá olyan “vallásszabadságért” kellene imádkozni, “aminek keretében az állami törvények összhangban vannak az isteni törvényekkel”. Melyik Isten melyik törvényeivel?

Mert ha ez azt jelenti, hogy bármelyik Isten törvényei alá rendelik az állami törvényeket, az konkrétan a “vallásszabadság” megsemmisítését jelenti. Ezek az imák összezavarják Istent: nem lehet tudni, hogy most vallásszabadságot akarnak, vagy a saját vallásuk állami diktatúráját, amit ők vallásszabadságnak hívnak? Az ő vallásuk szabadságának. Az imalista többször kitér arra, hogy a “brüsszelita EU-birodalom” építői valljanak kudarcot, viszont a nemzetállamok erősödjenek és szaporodjanak a földön.

Itt újabb ellentmondás van, mert közben békéért is kell imádkozni. A nemzetállamok viszont nacionalizmusra épülnek, a nacionalizmusok pedig elkerülhetetlenül háborúhoz vezetnek. Ezért a Hit Gyülekezete imádkozói valójában háborúért imádkoznak. Az imalista azzal is összezavarja a mennyei seregeket, hogy antiliberális kérések, Orbán rendszerének támogatása mellett (“a magyar kormány folytasson tudatos nemzetépítő politikát”) a jogállamért fohászkodnak. Ha Isten az Orbánért és az illiberális rendszerért elsuttogott (még inkább elharsogott) imákat meghallgatja, akkor az a jogállam totális felszámolását jelenti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.