2019. január 11., péntek

BODNÁR ZOLTÁN: AZ INFORMÁCIÓ A SZŰK CSALÁDI KÖRBŐL JÖHETETT

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.01.11.


„Függetlenül a jogi minősítéstől, biztosan volt a Matolcsy-gyereknek valamilyen információja arról, hogy történni fog valami az NHB Banknál” – véli Bodnár Zoltán, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke. A bennfentes kereskedelem aligha bizonyítható, de mindenféleképpen etikátlan az ügy – tette hozzá, amikor az MFor értesülésével kapcsolatban kérdeztük.

A portál azt derítette ki, hogy Matolcsy Ádám két cége csaknem két héttel korábban nyitott új számlákat a Gránit Banknál mint ahogy az MNB korlátozta a 7 millió forint feletti kifizetéseket a jegybankelnök-papa, Matolcsy György unkatestvére, Szemerey Tamás érdekeltségébe tartozó NHB Bankban. Egyben felügyeleti biztost is kirendeltek a pénzintézethez.

Bodnár szerit nem életszerű, hogy Matolcsy Ádám cégeinek pont az MNB december 18-i intézkedése előtt jutott az eszükbe felmérni a piacot és új számlákat nyitni egy másik bankban. Mint ugyanis az Mfor megtudta: az egyik cégének, a Balaton Bútor Belsőépítészeti, Bútorgyártó és Kereskedelmi Tanácsadó Kft.-nek három NHB-s számlája is volt, de nem sokkal a korlátozások előtt két újabbat nyitottak a Gránit Banknál. Megkeresésükre azt a választ kapták Matolcsyéktól, hogy szükségük volt egy újabb bankszámlára és a piaci felmérés után a Gránit Banktól kaptak olyan kedvező feltételű ajánlatot, ami a legmegfelelőbb volt számunkra. Bodnár szerint azonban minimum sejtésük kellett legyen arról, hogy valami történni fog az NHB Bankkal, ahol egyébként felügyeleti vizsgálat folyt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése