2019. január 11., péntek

TÉNYLEG ORBÁN JELENTENÉ EURÓPA JÖVŐJÉT?

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2019.01.11.


A magyar kormányfő – hiába ígéri ezt a híveinek – biztosan nem váltja le az európai elitet 2019-ben. Már csak azért sem, mert azzal saját magát váltaná le. Az Orbán Viktor által Tusnádfürdőn vizionált európai civilizációs háború ma valójában két dologról szól: az uniós forrásokról és az üzletről. Nagy kérdés, hogy az eddig már 13 271 milliárd forintnyi uniós forrásban részesülő Magyarország felismeri-e a májusi választás „nagy, komoly közös európai kérdését”. Már ha egyáltalán van ilyen.

„Itt az ideje, hogy az európai választás valóban egy nagy, komoly közös európai kérdésről, a bevándorlásról szóljon, az ehhez kapcsolódó jövőről szóljon, és ezért javaslom is, hogy minden erőnket a következő évben erre a nagy és döntő jelentőségű választásra összpontosítsuk. Ha bevándorlásról dönt Európa, akkor persze arról is dönt, amit úgy nevezünk, hogy európai elit, választ ad arra a kérdésre, hogy jól kezelte-e a bevándorlást az európai elit. Az európai elit láthatóan ideges. Ideges, mert az előttünk álló európai választás révén, annak esetleges, mi ízlésünk szerint kedvező eredménye miatt, Európa nagyívű átalakítása, amit mi csak Soros-tervnek nevezünk, az elakadhat. A nagy cél, hogy Európát átalakítsák és Európát átléptessék a kereszténység utáni korba, és Európát átléptessék a nemzetek utáni korszakba, ez a folyamat az európai választásokon elapadhat, tisztelt hölgyeim és uraim, és nekünk elemi érdekünk, hogy meg is akasszuk.”

Orbán Viktor 2018 júliusában Tusnádfürdőn igen világosan festette le elképzeléseit arról, hogy a kormánya 2019 májusáig minden energiáját, így a magyar állam valamennyi jogi és anyagi eszközét az európai parlamenti választási kampányra fókuszálja majd. A tét nagy. Legalábbis Orbán Viktor számára. A magyar kormányfő ugyanis a szélsőjobboldal erősödésében bízva akar befolyásos európai politikussá válni. A 2019-es EP-választást sorsdöntőnek nevezte, hasonlóan egyébként ahhoz, ahogyan az összes magyarországi választást 2010 óta. Ezúttal nem a nemzethalált állította szembe a Fidesz győzelmével, hanem az európai civilizáció végét a Fidesszel szövetséges pártok győzelmével. A mostani európai elit szerinte a ’68-as liberálisok kezében van, akik a Soros-tervet hajtják végre, aminek az a lényege, hogy annyi muzulmánt kell behozni Európába, hogy keresztény alapokon működő párt soha többé ne tudjon választást nyerni a kontinensen.

Tényleg döntő jelentőségű az EP következő összetétele, vagy más érdekek mentén szerveződik a közösség? Miben reménykedik s mit söpörne a szőnyeg alá a magyar kormányfő?

A nagy közös kérdés valójában nem a migráció, ahogyan azt Orbán állítja. Persze a bevándorlás, a menekültkrízis, az erre fordított uniós energiák és források fontos téma a fősodorban is, csakhogy ez, ahogyan a sokat hangoztatott európai értékek védelme is háttérbe szorul a gazdasági érdekegyesítés mögött. Orbán Viktor pedig pontosan tudja, hogy amint az EU vezető államai, úgy maga a szövetség is ma elsősorban gazdasági érdekközösség, így jelenlegi legnagyobb válságában mindenekelőtt azt a fő célt tűzte ki maga elé, hogy Nagy-Britannia kiválása után elkerülje az egyéni veszteségeket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.