2019. január 22., kedd

EDDIG ISMERETLEN FELVÉTEL ARRÓL, HOGYAN RÁNGATTÁK VÉGIG HADHÁZYT A ZÁRT ,MTVA-FOLYOSÓN

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: G. M.
2019.01.22.


Két kamerával is rögzítették, ahogy Hadházy Ákos parlamenti képviselőt a biztonsági emberek kidobják az MTVA Kunigunda utcai székházából. Az út egy részén a képviselők sem tudták követni társukat, ám most a zárt folyosóról származó képsorok a hvg.hu birtokába jutottak. A felvétel egy nappal azután jutott szerkesztőségünkhöz, hogy a magyar ügyészség megállapította: a képviselők voltak a rendbontók a december 17-e reggelén történtek során.

"Kérek erőt!"

– ezzel a felkiáltással kér erősítést egy biztonsági őr az MTVA székházának bejárati csarnokában, majd egyesült erővel kilökik az épületből Hadházy Ákost és Szél Bernadettet. Ami előtte a Kunigunda útján történt csak hézagosan volt eddig ismert. Szél és több más parlamenti képviselő is élőben közvetítette a Facebookon, ahogy a december 16-i tüntetést követően megpróbálják elérni: az M1 olvassa be az ellenzék ötpontos követelését.

A kérést a tévé (ismeretlen) vezetője megtagadta. Az épület bizonyos részein képviselő igazolványukkal közlekedő képviselők és az épület különböző cégek által biztosított őrei között patthelyzet alakult ki, amely során Hadházy Ákos megpróbált a stúdiók közelébe jutni egy lépcsőn át. A biztonságiak lerángatták onnan, földre vitték. Pár perces vita után az őrök felemelték Hadházyt, és kihurcolták az épületből. Az új felvételen az látszik, ahogy két kamerával követve hirtelen berángatják egy folyosóra, amelyen keresztül képviselőtársai követni sem tudják a független politikust.

Hat őr rángatja és cipeli Hadházyt, többüknél lőfegyver és gumibot van. Mások az ajtókat nyitják és csukják előttük, két operatőr pedig igyekszik rögzíteni minden pillanatot.

A képek alapján a felvételt az MTVA-hoz tartozó személyek készíthették, mert velük az őrök nem foglalkoznak, a jelenlétüket természetesnek veszik. Hadházyt végül a bejárati csarnokban dobják le egy kanapé elé. Szél Bernadett érkezik hozzá futva, egy másik folyosóról, igyekszik segíteni társán, majd őket együtt dobják ki a biztonságiak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.