2019. január 11., péntek

GONDOS ATYAFIAK

HUPPA
Szerző: SZELE TAMÁS
2019.01.11.


Itt vannak ezek a gondos, kormánypárti atyafiak, akik annyi mindenre ügyelnek, hogy azt elmondani nem lehet – strázsálnak ők mindent, koronától káromkodásig, bár a legtöbb nem fizetett pribék, hanem önkéntes poroszló, akik csak remélik, hogy egyszer majd pénzt is látnak a nagy hevületükért. Azért is olyan hangosak most.

Mert amelyik pénzt lát, az egyből megcsendesedik. No lássuk, mire vitt minket tegnap is a jó erkölcs szerelme és a hagyományok nagy tisztelete?

Hát például arra, hogy a Szent Koronát a Várba kell vinni. Nem azért, hogy kéznél legyen, hanem épp azért, hogy ne legyen kéznél. No, de miért a nagybetű? Első sorban is azért, mert törvény vagyon a védelmére, s a kisbetű tán megbántaná. Másodsorban azért, mert az érvényes Helyesírási Szótárban is így szerepel, márpedig azt nekem jó ismerősöm szerkesztette, derék, okos ember, akit főleg nem bántanék meg – mit nekem a koronasértés, ahhoz képest? No, de ha nagybetű, légyen nagybetű. Hanem hát mi a baj?

Nemzetünk legismertebb nyugdíjas miniszterelnöke, Boross Péter emelt szót, ugyanis kifogásolja, miszerint a Parlament Kupolacsarnokában van kiállítva a történelmi ereklye – mert ez esetben akárki megnézheti. Mondjuk

Fiatalemberek egy gatyában, és fiatal nők lenge öltözetben, fedetlen keblekkel

– ahogy az idős honatya fogalmazott. Őszerinte különben is elég volna évente egyszer-kétszer megmutatni, még sok is, mert így

nem kapja meg azt a tiszteletet, mely évszázadokon keresztül bevésődött a generációkba.”

Csak annyit mondhatok, hogy ilyen a gondos atyafi: én magam ugyan elég sokat jártam a Parlamentben (tudósítani), és soha nem láttam egy szál gatyába öltözött csikósokat, valamint fedetlen keblű nimfákat körtáncot lejteni a Szent Korona körül, csak egy alkalommal egy szibériai sámánt, de mivel a fizika törvényei nem zárják ki, hogy egyszer csak megjönnek a meztelen felsőtestű orgiázók is (bár a magyar törvények elég alaposan kizárják, van Házőrség), hát értem, hogy tart ettől a veszélytől Boross úr.

A meztelen keblű hölgyektől amúgy is szokás félni kormányoldalon, 2013-ban még Bencsik mester vizionálta azt, hogy „félmeztelen nők fognak a Békemenetre rontani”, ami kétségtelenül kéjes látomás, nedves álom a tiszteletreméltó csataló részéről, ámde a félmeztelen hölgyeknek is van ízlésük, így az affér – Bencsik legnagyobb fájdalmára – elmaradt. Boross aggodalma is meglehetősen felesleges, bár az ő korában már az is eredmény, hogy ilyesmik foglalkoztatják. Holott ő maga tanúsíthatja, mekkora tisztelet vésődött be évszázadokon át a generációkba a Szent Korona iránt, ugyanis ahogy elnézem, végig ott volt.

Az összes évszázadon át.

A kebelcsodáktól azonban felesleges a Parlamentben tartani, olyan jók ott az erkölcsök, hogy azokon maga a hatalmas küproszi Aphrodité se bírna rontani. Vagy mert olyan jók, vagy mert nem találná őket, ami pedig nincs, annak ártani sem lehet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.