2019. január 8., kedd

EGY SZIMBÓLUM, AMI MEGBÉNÍTOTTA AZ AMERIKAI KORMÁNYZATOT

444
Szerző: akiraly
2019.01.08.



Háromszázezer amerikai harmadik hete ha akarna, se tudna dolgozni menni. Ők mind olyan amerikai minisztériumoknak és kormányhivataloknak dolgoznak, melyek finanszírozásáról még tavaly decemberben kellett volna döntenie az akkor még republikánus többségű képviselőháznak, de a költségvetési vita patthelyzetbe fordult, mert Donald Trump nem hajlandó úgy elfogadni a költségvetést, ha abban nincs legalább 5 milliárd dollár a mexikói határra tervezett, ezer mérföldes betonfalra. Így most háromszázezer amerikai dolgozó 16 napja fizetés nélkül kénytelen élni, ezt pedig aligha enyhíti a tudat, hogy ha egyszer végre elfogadják a költségvetést, legalább visszamenőleg megkapják a fizetésüket.

Arra a falra, amiért Trump ígérete szerint Mexikó fog fizetni. Vagy ha valamiért pont ebben hinni akarnánk a naponta többször is bizonyítottan hazudó Trumpnak, már fizet is:

Mexikó fizeti a falat az új USMCA kereskedelmi megállapodás részekén. A fal javát már teljesen felújítottuk vagy fel is építettük. Rengeteg munkát végeztünk. Az 5,6 milliárd dollár, amit a törvényhozás jóváhagyott a Nemzet Biztonságának hasznával összevetve elenyésző. Gyors megtérülés!” - írta január 2-án.

Trumppal persze gyakran előfordul az ilyesmi, de a tweet első négy mondatában nincs olyan tényállítás, ami igaz lenne. Hogy mást ne mondjak, milyen 5,6 milliárdos elfogadott finanszírozásról beszél, ha pont arról szól a vita, hogy a törvényhozás nem fogadta el az 5,6 milliárd dolláros finanszírozást...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.