2019. január 18., péntek

HOGY ENNEK A SÜKET, VAK, MINDENTŐL ELRUGASZKODOTT MENETELÉSNEK MI LESZ A VÉGE...

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.01.18.


Üdvözlöm a tisztelt olvasóközönséget! Nem értettem egészen pontosan, hogy akkor most mi a szent szar van ezzel a sztrájkkal. Ugye nem az van vele, hogy még mindig reménykednek a szeretve szeretett érintettek (közszolgálati szakszervezetek) abban, hogy Orbán Viktor méltóztatik nem egyszerűen csak szóba állni, de lehetőleg meg is állapodni velük a követeléseikről? És ha ez valamilyen rejtélyes oknál fogva mégsem következne be (és ugye, ismerve a páciens elmúlt 30 évben tapasztalt viselkedését, ez aligha fordulhat elő… ja, de), akkor majd március 14-én országosan beszüntetik ők a munkát. Jó, persze, értem én, hogy szimbolikus a dátum, meg hogy 12 pont, meg a törvények tiszteletben tartása, de valahogy mégsem értem. Mert az világosan látszott már decemberben is, hogy itt semmiféle hajlandóság nem lesz a kormányban a párbeszédre (még a látszat kedvéért sem), hálából a kormány milliárdos médiagépezete napi 24 órában köszörüli a nyelvét azokon, akiknek elegük van ebből is, mindenből is. Ha jól értettem a tegnapi sajtótájékoztatón elhangzottakat, a saját apparátusát működésben tartó munkavállalóit is halálra szívatja a kormány (nem csak mindenki mást), és ehhez képest január 17-én kiderül, hogy az országos sztrájk l e h e t s é g e s időpontja március 14-e, a hosszú hétvégébe csomagolt, évek óta következetesen elfideszesített nemzeti ünnep előestéje. Ez számomra leginkább egy dolgot jelent: még mindig nem fáj eléggé.

Ehhes képest annyival vagyunk előrébb, hogy Győrben két órás figyelmeztető sztrájkot hirdetett péntek délelőttre az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ), miután a csütörtöki sztrájkbizottsági értekezleten egyhangúan elutasították az Audi Hungaria Zrt. bérajánlatát – ezt közölte csütörtök este az érdekképviselet (via MTI).

Apropó MTI. Azt azért szeretném kiemelni, hogy miközben a propaganda azon vergődik minden létező fronton (és van belőle néhány), hogy a hívek agyába égesse: semmiféle probléma nincs, az elégedetlenségnek nincs társadalmi támogatottsága, csak egy idióta kisebbség hőbörög, akik amúgy sem számítanak, a rabszolgatörvénnyel szembeni felháborodást nem indokolja semmi, nőnek a bérek, a nyugdíjasok megfogták a jóistenke lábát, csak az nem dolgozik, aki nem akar és egy 18 éves gimnazistában megtalálták minden bajok magyarázatát, a felcsúti küldetéstudat titokban Fehéroroszországban, Európa utolsó igazi diktarújában építi a magyar jövőt.

Nincs ennél cinikusabb, önleleplezőbb tényállás jelenleg: az állami-fideszes hírügynökség úgy számolt be Szijjártó Péter – ezekre a napokra időzített – fehéroroszországi diplomáciai turnéjáról, hogy kimaradt belőle a kvintesszencia. Az tudniillik, hogy Orbánt februárra hivatalos látogatásra várják Minszkbe, ahol várhatóan ismét találkozik az Európa utolsó diktátorának tartott Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel. Az már gyakorlatilag alapvetés, hogy ha Putyinnal nem találkozik évente legalább egyszer, akkor nem érzi jól magát, viszketni kezd és kiütései lesznek (nyugika: a derék orosz demokrata példakép idén is meglátogatja Moszkva felcsúti külvárosának atyaúristenét), de azért az elég groteszk, hogy miközben a fehérorosz hírügynökség Szijjártó látogatásának legfontosabb eredményeként tálalta a 2019-re várható Orbán-meghívást, itthon titkolóznak a világraszóló sikerrel. Miért is? Csak nem azért, mert a Gruevszki nevű köztörvényest világ szégyenére fehérorosz segítséggel csempészték, lopták Budapestre? Szarszagot érzek már megint...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.