2019. január 2., szerda

HÜLYE ÖTLET VOLT A BREXIT?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2019.01.02.


Az idei, 2019-es sok minden más mellett a Brexit éve is lesz. Ha minden az eddigi tudásunk szerint zajlik, akkor március 29-én az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból. Vajon ki mit gondol több mint két és fél év távlatából a 2016 nyári döntésről: hülye ötlet volt?

Mielőtt bemutatnék nektek három véleményt (egy-egy maradás és kilépéspártit, illetve egy olyat, ami megpróbál a kettő között elhelyezkedni) azért érdemes felidézni, hogy a helyzet még mindig meglehetősen bizonytalan.

Olyannyira, hogy a Brexit-párti Liam Fox brit külkereskedelmi miniszter éppen a napokban mondta, hogy ha a brit parlament nem szavazza meg a megállapodást, akkor szerinte csak 50 százalék az esélye annak, hogy az ország tényleg kilép az EU-ból – persze mint minden, így ezekben a hetekben az ilyen kijelentések is a politikai taktikázás részei.

Én azért azt gondolom, hogy a kilépés formailag mindenképpen megtörténik március végén, aztán hogy utána mi lesz az átmeneti időszak végén, az megint egy másik kérdés.

Lássuk tehát a három véleményt, melyeket a Quora egyik threadjéből választottam ki, megpróbálva három jellemző meglátást kiválasztani.:...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.