2019. január 28., hétfő

KI ADNA 16 TŰZOLTÓT EGY KÖVÉR LÁSZLÓÉRT?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2019.01.27. 


Szép jó estét mindenkinek! Lássuk a mai nap legfrappánsabb kommentjeit:

Én speciel sokkal rosszabbul élek mint 8 évvel ezelott, de biztos csak képzelem. Kéne szednem valami tudatmodositot. Biztos velem van a baj…(Éva)

Jaj, de borzasztó! Na nem a cikk, mert az fantasztikusan jó. Egyébként semmi különös nem történt, a váratlan (konvojos) látogatás szinte kötelezõ minden “kedves” vezetõnek. Rákosi elvtárs is meglátogatta váratlanul a szántóföldet, bizonyíték erre a jólismert kalászos fotográfia. Immáron eljött újra az 50-es évek boldogsága, a tervek túlteljesítése (lásd: hasítás), a felajánlások kora (lásd: sárga csekk és ötforintosok szatyorban), népünk vezérének gömbölyödõ fenekérõl nem is beszélve. Szép.(Tomas)

Többen látni vélték Gyurcsányt Párizsban, Gergényivel az oldalán. Soros maszk volt rajtuk,és hátizsákból,gumilövedéket osztogattak a rohamrendőröknek ,”szuvenír,szuvenír” kiáltásokat hallatva.Aztán ittak kissé,és táncoltak. Itthon tényleg egyre jobb. Ezek a szemét soroskommenyisták azt hazudták karácsony tájékán,hogy a Blahán,és országszerte több helyen, sorban álltak ingyen kajáért.Rothadékok! Azok az emberek nem elvitték,hanem odavitték a kaját,hogy küldjék el a párizsi tüntetőknek.Érthető?!Már 1944-ben is szolidárisak voltunk, a gettó felé terelt zsidók közé is,többen odapöckölték a cigarettacsikket,legalább dohányozzanak szegények. Mi ez ha nem szolidaritás?(János)

Ez a húzása O. V-nek megbocsájthatatlan részemről, hogy megosztotta az ország népét, kihasználta hiszékenységüket, s oda juttatta azországot, hogy egymást egy kanál vízbe megfolytanák. Ez a ő bűne.(Magdolna)

Vitatkozhatunk azon ,hogy kinek a “bűne” az ország népének a megosztottsága.Minek?Ha igazán kiváncsiak lennénk rá..meg van a válasz. Ez a nép ,vagy legalábbis egy nagy hányada..máról holnapra élt mindíg.Egy nagy hányadának megmondták,hogy mit tegyen,mit dolgozzon és legfőképpen azt ,hogy amit dolgozik az mennyit ér..ebben az országban.A legtöbben ebbe szoktak bele,,,ebben a légkörben nevelték a gyerekeiket is.Felnőtt több generáció amelynek ez volt a természetes.Elvárta/elvárja hogy más mondja meg mennyit ér a munkája…hogyan lesz otthona..mennyi lesz a fizetése ha elvégez egy bizonyos munkát..mit kell tennie hogy megéljen.Mert ez a hányad megélni akar.Várja hogy megmondják neki hogyan éri ezt el.Ennek a rétegnek elég ha valamit kap..akár a munkájáért ,akár alamizsnaként..de kapjon Nos nekik Orbán politikájából elég az amit igér.Akinek nem elég az elmegy,mert tudja ,hogy hogy tenni nem tud ez ellen .Neki van elképzelése arról hogyan “akar” élni.Neki nem elég az ,hogy itthon “hogyan lehet”.Sajnos azt gondolom,egy darabig nem változik semmi.Orbán azt a réteget amely csak megélni akar valahogy,túlélni a napot,…markába tartja és nem engedi és ők elegek lesznek arra ,hogy megtartsák a poziciójában.Mert nincs jobb!!!Nincs más ami eredményt hozhatna és ezért akik elégedetlenek evvel a helyzettel szép csöndben dühöngenek….de vagy elmennek innen…vagy,beletödődnek.Amíg nem tanulja meg ez a nép hogy rajta múlik az élete..hogy számonkérje az igéreteket…,hogy számonkérje hova teszik az adóját,..egyáltalán számonkérjen bármit is a hatalmon levőkön,…addig itt nem változik semmi.(Gabi)

Az evolúció során az emberi faj olyan mértékű változáson ment keresztül, hogy képes lett uralni a földi életet – az óceánok mélyét kivéve – az egész bolygón. Meghódította a földet, a vizet, a levegőt, végül a világűrt is, bár a természet törvényeit gyakran még mindig képtelen értelmezni. A fejlődés során kialakult intelligenciának köszönhetően a legfejlettebb faj képes lett társadalmakba szerveződni, képessé vált tagjainak védelmére, de persze támadására is. Képessé vált élőhelyének, önnön fajának elpusztítására is. És a fejlettség ezen szintjén még mindig képtelen tanulni a hibáiból, még mindig képes a legsötétebb, legaljasabb ösztöneinek engedelmeskedve félvakon, félsüketen beállni ordas eszmék mögé, nem gondolva bele, hogy saját jövőjét is kockára teszi…
Soha az oktatásnak, tanításnak akkora szükségét nem láthattuk, mint napjainkban…(Attila)
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.