2019. január 27., vasárnap

KOMOLYTALAN AJÁNLAT JÖTT A MUNKÁLTATÓTÓL, FOLYTATÓDIK A SZTRÁJK AZ AUDI-GYÁRBAN

MÉRCE
Szerző: BOGATIN BENCE
2019.01.27.


Bár pénteken már „érdemi tárgyalásról” érkeztek hírek a győri Audi-gyárból, 72 óra eltelte után sincs megállapodás a munkavállalók béréről. Az Audi Hungária dolgozói egy múlt pénteki, kétórás figyelmeztető munkabeszüntetés után csütörtökön reggel kezdték meg a ma is tartó, egyhetesre tervezett sztrájkot.

Az AHFSZ elnökségi tagja, Szimacsek Tibor pénteken este jelentkezett be élőben az ATV-n a gyárból (a linkelt videón 12:05-től hallható), ekkor elmondta, aznap délután ismét le tudtak ülni tárgyalni a munkáltatói oldallal. Úgy fogalmazott, örültek, hogy „végre érdemi tárgyalásokat tudtak folytatni”, igazi eredményt azonban nem hozott a találkozó, bár annyit sikerült elérniük, hogy szombaton délután már egy olyan ajánlattal jöjjön vissza a munkáltató, amely a „sztrájkkövetelések struktúráját alkalmazza”, azaz végre „az almát az almával” tudják majd összehasonlítani.
Legalábbis ezt ígérték: szombaton délután ugyanis az AHFSZ Facebook-oldalára kikerült helyzetjelentés szerint mégsem érkezett meg a várva várt ajánlat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.