2019. január 8., kedd

LASSAN ELKÉPESZTŐ MÉRETEKET ÖLT A MAKKABI JÁTÉKOK KÖLTSÉGVETÉSE

MAGYAR HANG
Szerző: B. MOLNÁR LÁSZLÓ
2019.01.08.


Míg az előző házigazda, Berlin 1,4 milliárd forintnyi euróból rendezte meg az európai zsidóság „olimpiáját”, addig a budapesti költségek már meghaladják a 30 milliárdot is. Részletek a Magyar Hang 2019/1. számában megjelent cikkből!

Lassan elképesztő méreteket ölt a Budapesten rendezendő 2019-es európai makkabi játékok (EMG) költségvetése. Legutóbb a december 23-ai Magyar Közlönyből az derült ki, hogy a magyar kormány újabb 2,8 milliárd forintot fordít az európai zsidó közösség nemzetközi sporteseménye, melyre július 29. és augusztus 7. között kerül sor. Hogy mindezt mivel indokolták? Nos, a hivatalos indoklás szerint a helyszínek megváltozása, az új helyszíneken való lebonyolítás, az összetettebb logisztikai feladatok megoldása szervezési többletköltségekkel jár. A kormány a rendezvényre korábban a költségvetésben több mint 30 milliárd forintot különített el, most ezt toldotta meg további, közel 3 milliárddal, pedig az eredeti tervekkel ellentétben mégsem építenek külön sportparkot a játékokra.

Jelenleg tehát ott tartunk, hogy új helyszín építése nélkül emelték tizenötszörösére az eredeti költségvetést, ráadásul a kormány lesöpörte asztalról azt a kezdeményezést is, amely helyzetbe hozta volna a vidék zsidóságát és a már álló vidéki sportlétesítményeket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.