2019. január 8., kedd

MIELŐTT NAGYOBB BAJ LESZ, MINT AMI MÁRIS VAN

ÁTLÁTSZÓ / NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2019.01.08.


...Kedvelem Vámos Miklóst. Van stílusa. Ha véletlenül olyan szerencsém van, hogy elcsípem valamelyik műsora ismétlését, bizony ma is képes vagyok megnézni az ezeréves felvételt. Utoljára Csákányi Eszterrel ült le beszélgetni (valamikor az idők hajnalán persze) és egy szobabicajt ajándékozott a színésznőnek, aki ennek roppantul és őszintén örült. Akkor még újdonságnak számított. Mármint a szobabicaj. De ez mindegy is most, az azonban nem mindegy, amit Vámos kiposztolt a közösségi oldalára.

Az igazi döbbenet ebben néhány hozzászóló egészen torz világképe. Nem gondolnám, hogy Vámos Miklós azt nehezményezi, hogy őt zsidónak nevezik. Vagy Koncz Zsuzsát. Ez talán még attól sem függ, hogy valóban zsidó, zsidó származású, vagy részben zsidó származású-e valaki. Ugyanis zsidónak, cigánynak, svábnak, palócnak, kunnak, akárminek születni és lenni nem olyasmi, amit szégyellni kellene bárkinek, bármikor, bárhol. Nem szégyen, nem dicsőség. Adottság. Minden más az emberen múlik, mindenki maga rakja össze az életét úgy, hogy legyen, vagy ne legyen ok a szégyenkezésre.

A tragédia annak a plakátra mázolt csillagnak az ótvaros, szörnyű, gyilkos jelentésében rejlik. A zsidók házaira felpingált sárga csillagban, a ruhára felvarrt sárga jelben, az árokba lőtt, halálmenetekben elpusztított, munkatáborokban legyilkolt emberi sorsokban kell keresni annak az okát, hogy miért született meg az a poszt. Aki ezt nem érti, aki nem látja, merre tart ez az ország, aki nem fogja fel, micsoda ordas eszmék erősödnek ismét, aki abban hisz, hogy az ő fajmagyarsága előjogokkal jár és mindenki más pusztuljon, aki máshogyan gondolja, az vagy végtelenül cinikus, vagy határtalanul ostoba.

Azért, hogy az ilyen csillagot valakinek az arcmására pingáló patkányok elő mertek bújni a nyirkos kövek alól, az Orbán-kormány rengeteget tett. Minden rohadt sugalmazásukkal, gyáva célozgatásukkal, a közpénzből zabáltatott, egyértelműen pártpropagandát folytató mocsármédiájukkal együtt. Tudom, hogy sokan szándékosan kerülik ezeket a portálokat és nem veszik jó néven, amikor mi itt beleverjük az orrukat. Márpedig tessék odafigyelni, látni, érteni. Mielőtt nagyobb baj lesz, mint ami máris van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.