2019. január 21., hétfő

MAGYARORSZÁG: DEMOKRÁCIÁT MÁR NYOMOKBAN SEM TARTALMAZ

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.01.21.


Magára vessen az, aki még mindig azt hiszi, hogy Magyarország legalább nyomokban demokráciát tartalmaz. Biztosan volt ilyen időszak is, de a Központi Nyomozó Főügyészség ma napvilágra látott döntése megmutatta, hogy Magyarország kapcsán tévedés demokráciáról beszélni. Itt bizony kedves feleim, már nyomokban sem lelhető fel demokrácia, mert ami esetleg még annak látszik, az sem az, hanem annak legföljebb az égi mása.

Ha van, aki még nem értesült volna róla: a Központi Nyomozó Főügyészség szerint jogosan léptek fel az MTVA őrei azok ellen az ellenzéki képviselők ellen, akik december 16-án és 17-én a köztelevízió székházában be akarták olvastatni ötpontos követelésüket.

A főügyészség közleménye szerint „az országgyűlési képviselők az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el, ugyanis hivatalos eljárást nem folytattak, hanem megjelenésükkel az volt a céljuk, hogy a tüntetéshez kapcsolódva, politikai követelések beolvasásával a műsorrendet megzavarva az élő műsorokat megszakítsák”.

Vagyis, az MTVA székházából kihajított Szél Bernadett és Hadházy Ákos, valamint a Pintér Sándor belügyminiszter volt cégének alkalmazásában lévő martalócok által megvert Varju László nem hivatalos személyként jártak el, amikor bementek a magyar adófizetők pénzéből működtetett hazugsággyárba.

Csak úgy arra jártak, mert nem volt jobb dolguk. Meg hát, valljuk be, unatkoztak is valamelyest, ezért találták ki, hogy elmennek az MTVA székházába. Az Állatkertben már voltak, a mozikban semmi jót nem játszottak aznap, a Cirkuszban sem volt műsor, maradt az MTVA székház.

Nagyon persze nem kell csodálkoznunk azon, ami történt. Sőt, kicsit sem. Ez egy olyan ország, ahol máig nem hallgatták ki Kósa Lajost, pedig a volt debreceni polgármester egy magát csengeri örökösnek kiadó háztartásbelivel ezerháromszázmilliárd forintos megbízásáról tárgyalt. Ez egy olyan ország, ahol nem nyomoznak a letelepedési kötvények ügyében, futni hagyják Rogán Antalt, meg sem kérdezik Tiborcz Istvánt, Orbán miniszterelnök vejét, hogy mi az igazság az OLAF-jelentésben leírt szabálysértések és bűncselekmények körül.

Ez egy olyan ország, ahol, ha benne vagy a brancsban, akkor mindent megtehetsz, ha nem vagy benne, akkor veled tehetnek meg mindent.

A nyomozóügyészség ma napvilágra került döntése tehát nem meglepetés, hanem szerves következménye annak, ami az elmúlt kilenc évben történt. A jogállam szisztematikus felszámolásáról beszélünk, az alkotmánybíróság kiüresítéséről, a médiahatóság fideszes pártkatonákkal történt feltöltéséről.

Orbán Viktorról, Áder Jánosról, Kövér Lászlóról és társaikról.

Az, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség úgy döntött, hogy a Pintér Sándor volt cégének biztonsági őrnek álcázott martalócai mindent megtehetnek, szégyen ugyan az országra, de téved, aki azt gondolja, hogy ez már a mélypont. Mindenki nyugodjon le: lesz még ennél is lejjebb. Aki nem hiszi, annak utánajárnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.