2019. január 2., szerda

MEGALÁZÓAN ALAPOS VÁLASZT ADOTT AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG A MIGRÁNSKÁRTYÁS ÖSSZEESKÜVÉS-ELMÉLET KAPCSÁN A CÖF-NEK

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2019.01.02.


Aligha számíthatunk arra, hogy a tények kielégítenék a kormányszervezet igényeit, hiszen az orbáni érdek májusig mindenképpen a menekültekkel való, s az uniós intézmények ellen hangoló riogatás. Itt a propagandagépezet működésének iskolapéldája.

Részletes és alapos választ kapott a Civil Összefogás Fórum (CÖF) egy, a szervezet által november elején küldött levélre az Európai Bizottságtól. A kormánybarát „civilek" alapító-szóvivője, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumi elnöke szerint azonban az „ismét PC nyelven fogalmazódott". Nagy kérdés, hogy Csizmadia László annak idején minek írt levelet, s fejtette ki aggályait, ha az azokra vonatkozó, érdemi válaszokat nem kívánja elfogadni.

Mindenesetre érdemes felidézni – hiszen a válasszal ellentétben a levélküldésnek nagy hírverést csapott a kormánypropaganda –, hogy a CÖF-CÖKA eredeti, november 7-i dátumozású levelében az állt: „A közelmúltban az egész európai közvéleményt bejárta a hír, hogy Görögországban az oda érkező, regisztrált bevándorlókat bankkártyával látják el. A kártyát bármelyik automatánál használhatják, a levett pénzt pedig arra fordítják, amire akarják. A bankkártyán csak számok szerepelnek, név nincs rajta, ellenben az Európai Unió zászlója és az ENSZ Menekültügyi Főbizottságának (UNHCR) emblémája szerepel rajta."

Ekkorra már a teljes Orbán-propagandagépezet ráállt arra, hogy az úgynevezett (általuk ekként leírt) migránskártyákkal riogassa a közvéleményt, holott az első hírre reagálva éppen a 168 Órának fejtette ki az UNHCR magyarországi szóvivője: semmi új nincs az eljárásban, amelyet annak idején Magyarország is támogatott.

Csakhogy az orbáni kommunikációs kormányzás érdekében most éppen az áll, hogy a terrorizmus finanszírozásával vádolja meg az ENSZ-et és „Brüsszelt", így elsősorban az uniós intézményrendszert. A CÖF-CÖKA vezetőjének levele azonban maga is tisztázta: az UNHCR honlapján részletes beszámoló található a migránsoknak adott bankkártyákról. Ebben az áll, hogy azok kaphatják meg, akik 2015 után érkeztek Görögországba, elmúltak 18 évesek és nincs munkájuk. Az is kiderül, hogy idén augusztusig már több mint 83 ezer migráns kapott ilyen „ajándék bankkártyát" – amint a szervezet fogalmazott...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.