2019. január 2., szerda

BUDAI VILLÁBA KÖLTÖZÖTT ORBÁN RÁHEL KEDVENCE, AZ ÁLLAMI DIVATÜGYNÖKSÉG

24.HU
Szerző: SPIRK JÓZSEF
2019.01.02.


A kormány az országgyűlési választás előtti hetekben rendeletben bővítette ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) feladatkörét a divat- és designipari stratégiaalkotással, és egy határozatban azt is előírta az ügynökségnek, hogy 150 millió forintból alapítson egy kisebb ügynökséget, amely kizárólag a divat foglalkozik. A kormány rögtön további 150 milliós költségvetési támogatást is biztosított a 2018-as működésre. Így jött létre a Magyar Divat és Design Ügynökség.

Novemberben az MTÜ-t utolérte a központi közigazgatáson korábban végigsöprő leépítési hullám. A szervezetnél és a hozzá tartozó vállalkozásoknál több száz alkalmazottnak mondtak fel, a divatügynökség növekedését azonban ez nem zavarta meg.

Az állami divatcég, ahol Orbán Ráhel ismeretségi köréből kerültek ki a vezetők, a kirúgásokkal egy időben kiköltözhetett az MTÜ központjából, és irodaházat kapott Budán, az Istenhegyi úton.

A százéves villaépületből kialakított menő irodaházat korábban hosszú ideig egy reklámcég bérelte. Most az állami ügynökség megjelenése után felújítási munkák kezdődtek az ingatlanon.

A hivatalos cégadatok szerint a divatügynökségnél 18-an dolgoznak, forrásink azonban a szerződéses alkalmazottakkal együtt legalább negyvenre teszik az összlétszámot. A költözés hátterével és az ügynökség alkalmazottaival kapcsolatban megkerestük az MTÜ vezetőjét, Guller Zoltánt, de kérdéseinkre nem kaptunk választ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.