2019. január 12., szombat

MI VAN A HÁTTÉRBEN, HOGY NEM TUDNAK NYUGDÍJAT FIZETNI?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.01.11.


Ezt a logikus kérdést teszik fel Magyarországon egyre többen, mert a januári nyugdíjak kifizetése késik, nem érkezett meg időben a nyugdíjasok bankszámlájára. Az Index beszámolója szerint nem csupán a nyugdíjak késnek, hanem az ápolási díjak, a rokkantsági segély, az árvaellátás, a túlóradíjak is.

Az illetékesek azt ígérik, hogy a pénz hétfőre mindenki számláján ott lesz, azonban a hivatkozások, amelyekkel a késést indokolták hamisak. Mind a bankok, mind a Giro Zrt. jelezte, hogy a hiba nem náluk keresendő, az Államkincstár nem utalta át a pénzt. Ez teszi gyanússá az egészet, hogy hazudnak.

Az eddigi információk alapján már decemberben jelezték az Államkincstár dolgozói, hogy a legutóbbi nyolcezer fős leépítés miatt káosz lesz januárban a nyugdíjak kifizetésével és minden egyébbel. Orbán az állami szerepvállalás, a szociális juttatások mellett az államigazgatás leépítésével fogja a pénzt, ott kell megspórolni azokat az összegeket, amelyek nincsenek a rendszerben. Egy ilyen késés a rendszerben levő súlyos problémákra utal. Egyes beszámolók szerint az államigazgatásban megmaradt dolgozókat agyontúlóráztatják, hogy el tudják végezni a munkát, de már ez sem elég.

Miközben Orbán két kézzel szórja a pénzt, a tízmilliárdokat a világ “keresztényeinek” megmentésére, határon túli futballstadionokra, a kórházakban rászakad a plafon a műtött betegekre, az iskolákban minden minimálisra van tekerve, a működőképesség határán tengődnek, az államigazgatás nem tudja ellátni a feladatát. Magyar emberek ezreit bocsátják el, mert nem tudnak nekik bért fizetni, a munkájukat pedig azokkal végeztetik el, akik kényszerhelyzetükben ottmaradnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.