2019. január 21., hétfő

MILLIÁRDOKÉRT VESZ KÜLFÖLDI INGATLANOKAT - VAJON MIÉRT?

NAPI.HU
Szerző: DOMOKOS ERIKA
2019.01.20.


Mégsem vett ötmilliárdért új nagykövetségi ingatlant a magyar állam Iránban, viszont bevásárolt Münchenben és Ljubljanában, felújít Varsóban, és új épületet vesz Pekingben, Tokióban és Washingtonban.

Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő hét külföldi országban lévő nyolc magyar diplomáciai ingatlan megvásárlásával, bérletével vagy felújításával kapcsolatban nyújtott be írásbeli kérdéseket Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek - derül ki az Országgyűlés honlapjáról. A képviselő fő kérdésére, hogy mennyibe kerülnek ezek a magyar adófizetőknek, nem válaszolt egyértelműen a miniszter nevében Menczer Tamás tájékoztatásárt felelő államtitkár.

Nem derült ki, hogy mennyiért költözik új ingatlanba Magyarország Tokiói Nagykövetsége. A kormány egy reprezentációs, konzuli és kulturális céloknak egyaránt megfelelő ingatlan kiválasztásáról tavaly júniusban fogadott el határozatot, ebben egyebek mellett megbízták a külügyminisztert, hogy végezzen piackutatást a potenciális ingatlan kiválasztása érdekében, és tárgyaljon a megvásárlásáról vagy bérbevételéről a tulajdonossal, illetve a bérbeadóval. Az államtitkár arra hivatkozva, hogy ez a piackutatás még nem zárult le, nem válaszolt az új ingatlan megvásárlásának és fenntartásának költségeire vonatkozó képviselői kérdésekre, valamint arra, hogy ez mekkora megtakarítást hozhat a korábban használt ingatlanhoz képest...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.