2019. január 19., szombat

NEM PÁRTSZÖVETSÉG LESZ AZ, HANEM BŰNSZERVEZET

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2019.01.19. 


...Létezik a kereskedelemnek egy vadhajtása, amivel biztosan mindenki találkozott már. Ha máshol nem, a rendőrségi hírekben. Időről időre létrejönnek olyan vállalkozások, melyek az emberi hiszékenységre, tudatlanságra, tájékozatlanságra és butaságra építenek. A séma egyszerű. Felvesznek üzletkötőnek néhány lelkiismeretlen, agyatlan, de jó memóriával rendelkező figurát. Ezeket betanítják, ameddig már álmukból felverve is képesek ugyanazokat a mondatokat elsorolni. Már csak néhány gagyi árucikkre van szükség és dől a pénz. Termékbemutató (szigorúan zárt körű, csak meghívásra), ingyenes orvosinak tűnő vizsgálat, valami veszélyes, fájdalmas, vagy egyenesen halálos kór felfedezése és akkor jön a megváltás: hiszen a cégnek pont erre a betegségre létezik egy terméke! Ez a termék meggyógyítja a frissen fellelt kórságot, fájdalommentes örök élet a jutalma annak, aki megvásárolja! Ajándékba jár mellé egy kupica az örök fiatalság vizéből. A delikvens boldogan viszi haza a súlyos százezrekért vásárolt száz forintos felmosóvödröt, lópokrócot és a poshadt csapvizet. Várja a csodát, de a csoda elmarad. Ellenben kifosztották. Erre előbb-utóbb a többség rájön, akkor olvashatunk a rendőrségi hírekben az ügyről. Néhányan soha nem jönnek rá, mindvégig hiszik, hogy a vödörrel a fejükön, a lópokrócba burkolózva örökké élnek majd. Ennyi a történet, nem több ennél.

A Fidesz-KDNP ugyanezen az elven működik. Néhány erkölcstelen bűnöző összedugta a borgőzös fejét annak idején a kollégiumi lábszagban és eldöntötték, hogy ők lesznek az ország leggazdagabb emberei. És belevágtak. Létrehozták a megfelelő vállalkozást, megvannak a szükséges üzletkötők, betanulták a szöveget, amitől nem is tudnak, nem is szabad eltérni. Ugyanazt mondja mindegyik mindenkor, minden kérdésre. Soros, migránsok. Ezek a varázsszavak. Ezzel házalnak, ezzel ijesztgetik ugyanazt a vásárlói kört, amit a többi ilyen csaló banda is mindig megcéloz. A hiszékenyeket, tudatlanokat, tájékozatlanokat, butákat, csodavárókat. Eladják nekik az illiberális humbugot, a határkerítést, Orbán Viktort, a vallást. Aki megveszi ezeket – az ár óriási: múlt, jelen jövő – azt megvédik a migránsoktól és Soros Györgytől. A saját maguk által létrehozott fiktív ellenségtől.

Nem gyönyörű? Amiért másokat letartóztatnak és bíróság elé állítanak, ugyanazért a legfőbb bűnbandát istenítik és védik. Most még. Ameddig elég pénzük van megvásárolni, megkenni a megfelelő embereket. De az a pénz nem végtelen, nem kiapadhatatlan. Az ellopható források kiapadnak. A jól betanított ügynökök szétszaladnak, a zsoldosok elpártolnak. A védelem megszűnik. Az istenített cégvezető és bűntársai a rendőrségi hírekben fognak felbukkanni. Majd akkor kell elmagyarázni, hogy micsoda sikeres politikai szövetségről is van itt szó. És akkor kell választ adni az egyszerű kérdésekre is. Olyanokra, mint például: honnan a kastély, miből vásárolta a földeket, bányákat, szőlőket, palotákat, luxusautókat, miből taníttatta a gyerekét külföldön, honnan a mama disznótelepe, az unoka szállodája, honnan a milliárdok?

Ez az idő közeledik. A bűnszervezet jól felépített rendszere széthullik. Van aki már látja és menekül, mások még hisznek benne, hogy megúszhatják. Megint másoknak semmi más választásuk nincs, mint végigcsinálni. Egy dolog biztos: félnek. Nyüszítenek. Jól teszik. Féljenek is, elég kárt csináltak. Mohók lettek. Telhetetlenek. Most azzal kell majd szembesülniük, hogy kevesebb ostoba ember van, mint hitték.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.