2019. január 19., szombat

TÜNTETÉSEK, FÉLPÁLYÁS ÚTLEZÁRÁSOK LESZNEK MA AZ EGÉSZ ORSZÁGBAN

INDEX
Szerző: JOÓB SÁNDOR
2019.01.19.


Szombaton Budapesten, az összes megyeszékhelyen, több vidéki városban is lesznek tüntetések, félpályás útlezárások, és külföldi városokban is tartanak demonstrációkat a túlóratörvény elleni tiltakozásul és a szakszervezetek béremelési követelései mellett.

Az országos tiltakozásokat a szakszervezetek Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottsága (OSZD) szervezi, de számos párt, így az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum is csatlakozik.

Budapesten négy csomópontban tartanak gyülekező demonstrációkat már déltől:
- 12 órától a Blaha Lujza téren,
- 12 órától az Oktogonon,
- 12:30-tól a Szabadsághíd pesti hídfőjénél, a 4-es metró lejárójánál;
- 12 órától a Gundel étteremnél pedig a kormány urizálása ellen tüntetnek és zsíros kenyeret osztanak.

Az így összegyülekezett csoportok négy irányból jutnak majd el mind a Clark Ádám térre, a Lánchíd budai hídfőjéhez, ahol délután 2-től között tartanak beszédeket.

A téren kivetítőkön mutatják majd a vidéki tüntetéseket. A Lánchíd utcában felállított sátrakban ott lesz az aHang, a DK, a Hallgatói Szakszervezet, a Jobbik, az MSZP, az Oktatói Hálózat, a Párbeszéd és a PDSZ. Ez a demonstráció hivatalosan este 6-ig tart.

Az eredeti tervekben szerepelt a Parlament is, a szervezők azonban pénteken délelőtt bejelentették, hogy "a Kossuth téren nincs tüntetés". A különböző irányú vonulások miatt szombaton kora délutántól nem lesz tanácsos a belvárosban autóval közlekedni.

A BKK azt közölte, hogy "a kora délutáni órákban a Hősök tere–Andrássy út–József Attila utca, a Blaha Lujza tér–Rákóczi út–Károly körút, a Fővám tér–Szabadság híd–Budai alsó rakpart útvonalak környékén lehetnek útlezárások, míg a Clark Ádám teret, az Alagutat és a Lánchíd környékét kora délutántól késő estig ajánlott lesz elkerülni a korlátozások miatt. Az útlezárások miatt a közösségi közlekedési járatok az érintett útszakaszokat elkerülik, ezért aki a belvárosba tart, annak célszerű a kötöttpályás járatokat, lehetőleg a metróvonalakat választania úti célja megközelítéséhez."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.