2019. január 22., kedd

OLYAN ÍGÉRETES A TANÁR MÁSODIK ÉVADA, MINT EGY OKTATÁSI REFORM

HVG ONLINE / KULT
Szerző: BI
2019.01.22.


Az RTL Klub biztosra akar menni, sorra indítja a külföldi sorozatok adaptációit, és úgy tűnik, a nézők vevők is ezekre. A tanár jó elgondolással, kiváló szereplőkkel indult újra, de nagyjából egy közepes szappanopera lett belőle.

A horvát mintára készült Drága örökösök, a szlovák mintára készült A mi kis falunk, és a holland mintára készült Válótársak után itt a német Der Lehrer című sorozat magyar adaptációjának második szériája. Mindegyik népszerű volt, elégedetten dőlhettek hátra a számokat nézegetve az RTL Klub menedzserei, noha igazán nívósra csak a Válótársak sikerült. Az viszont tény, hogy mindegyik sorozatot kiváló színészekkel készítette el a csatorna.

A tanár ebben nem, de abban mindenképp kilóg a sorból, hogy szándéka szerint nem csak vígjáték-sorozat, hanem fontos társadalmi problémákat felmutató széria is kívánt lenni.

Egyébként kifejezetten fontos lenne egy népszerű sorozatban bemutatni, hogyan kellene működnie egy iskolának, vagy legalább azt, milyen egy igazán a diákjaira figyelő, a tananyag ledarálása mellett a gyerekek személyes problémáira figyelő pedagógus. Amikor a hagyományos – még az ipari forradalom igényeihez kialakított, és gyakorlatilag leginkább egy kötelezően előírt poros múzeumhoz hasonlító – iskolarendszer látványosan repedezik, nem ártana szembesülni azzal, hogy milyen utak, gyakorlatok jelenthetnének kiutat mindebből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.