2019. január 10., csütörtök

ORBÁN VIKTOR HŐSIES KORMÁNYINFÓJA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2019.01.10.


Itt izgulok a laptopom előtt, várom a miniszterelnöki fellépést kormányinfó fedőnéven. Szokásom szerint élőben írom a közben történteket. Mármint én élek írás közben, az egyszer biztos. Addig is, ameddig körömrágva várjuk a példátlan esemény kezdetét, néhány szó az előzményekről.

Ma van az a rendkívüli nap, amikor a miniszterek elnöke állítólag olyan újságírók kérdéseire is méltóztatik válaszolni, akik nem pártutasításra írják meg magvas gondolataikat. Ezt úgy ünnepli a fideszes pártmédia, mintha személyesen a Jóisten szállna le közénk, hogy némi csodát tegyen. Én nem emlékszem olyan esetre, hogy bármelyik munkahelyemen is spontán virágesővel és dicshimnuszokkal fogadtak volna, ha befáradtam olykor és méltóztattam elvégezni a munkámat. Ezért úgy gondolom, nem kellene csodaként és elképesztő kegyként kezelni azt, hogy a közpénzből élő (olyan harminc éve abból élő) miniszterelnök kivételesen teszi a dolgát.

Még kilenc óra előtt kiderült, hogy természetesen nem annyira bátor a brüsszeli bürokraták és Soros György réme, hogy minden ellenzéki lap és portál kérdezhetne tőle. Eddig a Klubrádió, a Magyar Hang az Azonnali és a Mérce biztosan nem kérdezhet. Nekik már sajnos nem maradt hely, annyi a jelentkező. Talán a vécé előterében lesz a kormányinfó, mert az erre használatos terem többnyire háromnegyedrészben üresen szokott kongani.

Bővült a lista. A Direkt36 és az Alfahír sem kérdezhet. A kormányinfó címe: Mit miért tesz a kormány? Hú de izgulok!

A kormany.hu oldalán sajnos nem működik az élő közvetítés, de Orbán Viktor Facebookján igen. Természetesen a meghirdetett időpontban még sehol a főszereplő. És megjött ő! Kovács Zoltánnal megtámasztva. Közben meggyógyult a kormany.hu.

Özönlenek az örömhírek. Hasítunk mint a franc, emelkedtek a bérek, csökkent az államadósság. Most 71 százalék. Egymillió valahányan válaszoltak a nemzeti inzultációra amiből az következik, hogy az egész ország egyetért a kormánnyal. Megkétszerezték a családtámogatásokat de a polgárok többet várnak. Lesz is több. Majd az országértékelőben elmondja, mi szépet találnak még ki. Ha jól emlékszem, ez zártkörű értékelés lesz, de nem baj. Majdcsak megtudjuk. Lesz emlékév is, sok-sok pénzből nyilván.

És most ráfordulunk a lényegre. Az EP választás. A magyarok elsöprő többsége a migrációt tartja fontosnak. Mármint Orbán szerint. Tehát sorsdöntő lesz a választás. Egyértelmű célokat kell kitűzni. Orbán azt tűzte ki, hogy mindenhol ő kerüljön többségbe. A második cél: Orbán legyen a legsikeresebb párt. Már most is ő Európa legerősebb pártja.

Az EB demokráciadeficittel küzd, de majd a Fidesz (lánykori nevén Orbán Viktor) megoldja ezt is. Most arról beszél, hogy ők nem szoktak a migrációról beszélni (höhö), de ő most megtöri ezt a hagyományt. És beszél. Mindmeghalunk. Persze csak akkor, ha nem ő fogja vezetni Európát. Megerősödött neki a kereszténységhez való kötődése, politikai kérdéssé tette. Ez is a migránsok miatt van.

Ezt nem Orbán mondja, csak én szúrom ide be, hogy 92 százalékkal csökkent az Európába irányuló migráció 2015 óta. Ez természetesen a fővezért nem érdekli. Ő most kéjesen mesélget arról, hogy mi keresztény civilizáció vagyunk mert ő megvéd minket, de Európa többi része elesett. Valamint kivétel nélkül minden liberális bevándorláspárti. És az van, hogy Brazília demokratikusabb mint az uniós országok (kivéve természetesen Magyarországot).

Ő készen áll a választásra, mert ő indul mint bevándorlásellenes és a sorosista bevándorláspártiak. És most válaszol a kérdésekre:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése