2019. január 1., kedd

ORBÁN VIKTOR A TITOKBAN VETT HONVÉDSÉGI FALCONNAL MENT BRAZÍLIÁBA SZILVESZTERKOR

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2019.01.01.


December elején az azóta bezárt Zoom derítette ki, hogy a Honvédelmi Minisztérium cége titokban vásárolt egy business jetet, amit polgári lajstromjellel vettek nyilvántartásba. Ebből már gyanítható volt, hogy kormánygépként fogják használni, és nagyon úgy tűnik, hogy beigazolódott a gyanú. A repülési szakportálok szerint ugyanis ez a HA-LKX lajstromjelű repülő vitte Orbán Viktort szilveszterkor Brazíliába a szélsőjobboldali elnök beiktatási ceremóniájára.

A 2018. október végén tartott brazil elnökválasztást a szélsőjobboldali Jair Bolsonaro nyerte, és Orbán Viktor magyar miniszterelnök telefonon gratulált neki. Úgy fogalmazott, hogy “nagy elismeréssel látja, hogy azokat az értékeket, melyeket Magyarország is fontosnak tart, Jair Bolsonaro győzelemre vitte a hazájában.”

Bolsonaro ezután meghívta Orbán Viktort beiktatására, és december végén a 24.hu számolt be arról a brazil Folhapress hírügynökség alapján, hogy Orbán részt vesz a ceremónián 2019. január 1-jén.

Szilveszter éjjel a magyar miniszterelnök Brazíliából kívánt boldog új évet egy fényképpel, amin az ország fővárosának repülőterén mosolyog. Az Orbán hivatalos Facebook-oldalára feltöltött fotó hátterében ott van a kecses, fehér gép is, amivel a miniszterelnök Brazíliavárosba érkezett. Bár a repülőgép lajstromjele nem szerepel a kompozícióban, mégis nagyon könnyű beazonosítani.
A repülők mozgását figyelő honlapok (ún. trackeroldalak) szerint a HA-LKX polgári lajstromjelet viselő gép 2018. december 31-én reggel fél 9 körül indult Budapestről, majd 3 órával később, ottani idő szerint háromnegyed 11-kor leszállt Lisszabonban, vélhetően tankolni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.