2019. január 7., hétfő

ORBÁN VIKTOR VÉGRE FONTOS AKAR LENNI

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: TÓTH RICHÁRD
2019.01.07.


Terjedelmes cikk jelent meg a New Yorker magazinban Orbán Viktorról, amely szerint a magyar miniszterelnök konfliktusról konfliktusra halad előre, és Magyarországon már annyira megszilárdult a hatalma, hogy egy kicsit beleunt az egészbe, ezért megcélozta Európát.

Hosszú, de annál érdekesebb cikket közöl Orbán Viktorról és politikájáról a világ egyik legtrendibb amerikai magazinja, a The New Yorker. Elisabeth Zerofsky cikkének a címe

Orbán Viktor szélsőjobboldali víziója Európáért.

Már az írás bevezető gondolata az, hogy a konfliktusokat élező és élvező magyar miniszterelnök saját hazájában már megerősítette hatalmát, most ráfordult az Európai Unióra.

Az elsősorban az amerikai olvasóknak szánt cikk bevezetőjében leszögezi, hogy az európai parlamenti politizálás keszekusza, már-már kifürkészhetetlen terep az amerikai érdeklődők számára, egymáshoz hasonló nevű nemzeti pártok és megannyi koalíció. Zerofsky felvezetőjében ugyan az uborka hajlásszögét nem is említi, de arról szól, hogy az európai politikusoknak olyan, komolynak távolról sem mondható dolgokkal is van idejük foglalkozni, mint a roquefort sajt szabályozása.

De szó esik fajsúlyosabb dolgokról is, Orbán Viktor magyar miniszterelnök például 2011 óta rendszeres vendég az Európai Parlamentben, legutóbb a Sargentini-jelentés vitája idején, szeptember közepén járt Strasbourgban, emlékezetes, el is késett az ülésről, amiért a holland zöldpárti politikus fel is horkant kicsit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.