2019. január 8., kedd

PÁR NAP KRISTÁLYOZÁS MEG EGY KIS BIOFŰ ÉS KÉSZ AZ ALFÖLDI WALKINNG DEAD - DROGHASZNÁLATI SZOKÁSOK A MAGYAR VIDÉKEN

ÁTLÁTSZÓ / ORSZÁGSZERTE BLOG
Szerző: Átlátszó
2019.01.08.


A módos nyugati Szombathelyen és a legszegényebb borsodi falvakban is jól fogynak a kábítószerek: akad, ahol üveg bor helyett WD-40-nel és marhatrágyával kezelt biofű került az ünnepi asztalra – derül ki országos drogkörképünkből. Tudósítóink arról is beszámoltak, hogy alig volt megye, ahol a rendőrség választ akart, vagy tudott volna adni a droghasználatra vonatkozó kérdéseinkre. A vidéki szerhasználók személyes történeteiből azonban egyértelműen kiderül, hogy a kábítószer már régóta nem csak fővárosi probléma.

Narkósok. A leginkább stigmatizált társadalmi réteg. A főváros elhíresült Hős utcai gettója is megmutatta, hogy a kábítószerhelyzettel, a pszichoaktív szerek terjedésével az állam nem igazán tud mit kezdeni. A megoldást például abban látja a kőbányai önkormányzat, hogy kerítést húznak fel az épületek köré. Amelyek egyébként a Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ Zách utcai székhelye között találhatók.

Hogy az ötlet a droghelyzet felszámolására nem biztos, hogy beválik, mutatja az is, hogy a rendőrségi akciókat követően a Hős utca környékén még fokozódtak is a problémák. A lakossági panaszok miatt a budapesti rendőrfőkapitány által elrendelt akció ideje alatt 50 embert fogtak el visszaélés kábítószerrel, visszaélés új pszichoaktív anyaggal, illetve körözés miatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.