2019. január 9., szerda

PUCH LÁSZLÓ: ÉN MÁR NEM EMÉKSZEM SEMMIRE, HA MINDENRE EMLÉKEZNÉK, AKKOR MÁR RÉGEN MESSZE LENNÉK

168 ÓRA ONLINE
Szerző: B.M.
2019.01.08.


Városi legendákról nincs mit beszélni – hárította el az MSZP volt pénztárnoka az Orbán Viktorral tartott titkos találkozóját firtató kérdést. Azt sem árulta el, konkrétan kivel kellett tárgyalnia, amikor a Népszava megvételéről és állami hirdetéseiről volt szó.

– A Népszava kiadója nagyon súlyos válságba került a 2010-es évek végére, s a Geomédia Kiadó tulajdonosa, Horváth László keresett meg, hogy segítsek neki életben tartani a baloldali sajtót. Amikor vele történt ez a tragédia (Horváth László 2017 elején meghalt – a szerk.), akkor rám maradt – mondta médiaportfólióját és médiavásárlásait, azaz eladásait aligha megmagyarázva Puch László kedd este a Spinoza Színházban, ahol Rangos Katalinnal beszélgetett.

Több, mint szemtanú – sorozat: Puch László. Ezzel a címmel hirdetett ugyanis beszélgetőestet Ragnos Katalin rádiós újságíró. Az esemény leírása úgy szólt, hogy a vendég az MSZP egykori pénztárnoka lesz, aki a Népszavát és a Vasárnapi Híreket kiadó XXI. század Média Kft. mögötti Horizont Handels und Industrie AG meghatározó tulajdonosaként „napjainkban bezárta a Vasárnapi Híreket és eladta a Szabad Földet. Nem csak ennek okáról és körülményeiről kérdezi beszélgető partnere Puch Lászlót, hanem a média túlerő kialakulásának folyamatáról is” – állt a meghívóban.

Ennek megfelelően Puch az első, a laptulajdonait, elsősorban a Szabad Föld eladását érintő, valamint a Népszava helyzetét firtató kérdésekre azt mondta: – Komoly érdemeim vannak, hogy a Népszava ma még működik és van egy jó újságírókkal megáldott, komoly szerkesztőséget működtető lap. Egy olyan lap, amely valóságot írja, tehát nem az álhíreket. Ez a lap ma piacvezető.

Puch László arra a kérdésre többször sem válaszolt, hogy honnan tudták meg a népszavások, hogy ilyen döntő változások elébe nézek, s hogy a kiadóvállalt megvált az eddig a lapcsoporton belül egyedül nyereséges Szabad Földtől, továbbá a Vasárnapi Hírek úgy, ahogy van integrálódik a napilapba. Állítása szerint ugyanakkor a döntést nem egyedül hozta meg.

– Városi legendákról nincs miért beszélni – mondta az Orbán Viktorral tartott titkos találkozójára vonatkozó kérdésre, amikor a csapongó házigazda a Népszava másodszori, 2016-os megvásárlásáról érdeklődött. Puch indulatosan reagált a pletykára, miszerint a kormányfő titkos kúriájára egy mikrobusz szállította, s ott Orbán kérte fel a Népszava névre vételére...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.