2019. január 5., szombat

RITKÁN LÁTOTT TÖMEG TÜNTETETT PÉCSETT

444.HU
Szerző: URFI PÉTER
2019.01.04.


Villámcsődület, fáklyás felvonulás, politikusi beszédek és még egy érdekes bejelentés is jutott a túlóratörvény elleni tüntetéssorozat pécsi állomására. A megyei napilap és az MTI szerint 500-an voltak, a független Szabad Pécs szerint 1000-1500-an, a Népszava „soha nem látott tömegről” tudósít. 

Az este az LMP által szervezett villámcsődülettel kezdődött a Barbakánnál, több más ellenzéki párt részvételével. Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke a többi között arról beszélt, hogy a kormánypártok mindent megtagadtak, amit egykor képviseltek, mindennel szembe fordultak, amiért egykor harcoltak és eladták az ország függetlenségét az oroszoknak. Ander Balázs, a Jobbik alelnöke beszédében hangsúlyozta, hogy bérszínvonal tekintetében is fel kell zárkóztatni az országot és garantálni kell a tisztes nyugdíjba vonulás lehetőségét a magyar dolgozók számára, „mert a magyar munkavállaló nem munkaerőállat”.

A flashmobot követően tüntetők a helyi Momentum szervezésében a Széchenyi térre vonultak. A menetben nemzeti színű, árpádsávos, európai uniós lobogókat, valamint LMP-s, jobbikos és momentumos pártzászlókat lengettek, közben a kormány távozását követelték. Orbán, takarodj!, Mocskos Fidesz!, O1G és így tovább...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.