2019. január 24., csütörtök

TARTSÁK EL A KISUJJUKAT ÉS BÍZZANAK ABBAN,HOGY EZ AZ ÚT NEM A POKOLBA VEZET

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.01.24.


Hogy akkor újabb csütörtök, a lapátolni való a régi. Jó reggelt kívánok mindenkinek! Nagyon remélem, az ország diplomáciai büszkeségét senki nem provokálta tegnap Tunéziában, midőn Észak-Afrika mediterrán tengerpartján építette a magyar jövőt és migránsozott aggódott a miágrációért. És ha már ott volt, egyúttal fűt-fát megígért. Hogy Magyarország majd segít, és együtt harcolunk és nem hagyjuk, és megállítjuk. Az illegális bevándorlást, a terrorizmust, meg bizonyára Soros Györgyöt is, aki úgy elindult, basszameg, hogy azóta sem akar megállni.

Naccerű. Így is kell. Ahhoz képest, hogy hasi ultrahangra már időpontot sem tudnak adni – nem Tunéziában, hanem a kőbányai Bajcsy-Zsilinszky Kórházban -, szerintem az irány jó. A kérdés csak az, hogy kire hárul a nemes feladat, hogy letagadja a nyilvánvalót: hogy nincs orvos. Ezért csak várólistára tudják felvenni a betegeket, de hogy mikor kerülhetnek sorra, azt nem tudják nekik megmondani. Nem is kell szerintem, majd valamelyik nagyarcú elkötelezett nemzetikereszténycsaládbarát beszélő öltöny közleményben tudatja, hogy az ellenzék és a betegek nem hagyják élni a kórház alkalmazottait. Ehhez képest Nyíregyházán vagy Nagykanizsán sokkal jobb a helyzet, ott már júliusra, illetve augusztusra is van időpont. (Igen, most január van.)

És hogy mennyire jó az irány? Teljesen jó, és ezt kiválóan tükrözi a 2020-as és 2021-es költségvetés sarokszámait lefektető kormányhatározat. Amiből kiolvasható, hogy az oktatásra és az egészségügyre 2020-ban és 2021-ben is ívesen szarik a kormány helyén ülő banda. Ez annyit tesz, hogy miközben a Miniszterelnökség és a Honvédelmi Minisztérium többet fog költeni, lényegében befagyasztják az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó költéseket, és járulékos haszonként csökkentik a Belügyminisztérium kiadásait. A részleteket ITTérdemes tanulmányozni, én mindenkinek felhívnám a figyelmét arra, hogy ne vádolja többé következetlenséggel a kormányt. Ha van valami, amit 2010 óta következetesen képviselnek, az az oktatás és az egészségügy szétverése, ami odáig fajul majd, hogy 2021-ben kisebb költségvetésből gazdálkodik az Emmi, mint amennyiből idén. Ez pedig tökéletesen illeszkedik abba a trendbe, hogy a Fidesz 2010-es hatalomra kerülése óta mind az oktatás, mind az egészségügy finanszírozása GDP-arányosan is, és az összes állami kiadás százalékában is csökkent. Mer’ bezzeg az elmúltnyócév. Az.

Semmi baj, mert közben a kormány egyik legdrágább kifizetőhelye, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. a Századvég Politikai Iskola Alapítvánnyal közösen, 1,44 milliárd forintért végezhet közvélemény-kutatást a kormánynak az idősek társadalomban betöltött szerepével, és az EU-s problémákkal kapcsolatban. Az indokláson beszartam, pláne az idősekkel kapcsolatos hablatyon:

"az előrejelzések alapján 2060-ra Magyarország népességének harmada lehet 65 év felett, amely demográfiai folyamat komoly kihívások elé állítja a politikai vezetést."

Nem tudom, melyik a drámaibb: hogy már előre beismerik a kibaszottul családbarát és demográfiai trendfordító politikájuk kudarcát, vagy az, hogy reményeik szerint 2060-ban is Orbán pereputtya fosztogatja majd a hont...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.