2019. január 5., szombat

TÍZEZRES TÜNTETÉSSEL KÉSZÜLNEK ORBÁN ELLEN

INDEX
Szerző: FÁBIÁN TAMÁS
2019.01.05.


Januárban folytatódnak a tavaly év végén a Munka Törvénykönyve módosítása miatt kezdődött kormányellenes tüntetések. Több eseményt meghirdettek már, ezek közül kiemelkedik az "Országos tüntetés a rabszolgatörvények ellen" című demonstráció. A tiltakozók január 5-én délután két órakor találkoznak a budapesti Hősök terén, ahonnan a Kossuth térre vonulnak majd.

Az eseményre Facebookon több mint 9 ezren jelezték a részvételüket és további 32 ezren érdeklődnek iránta. Összehasonlításképpen a választások után tartott Mi vagyunk a többség demonstráció előtt háromszor ennyien aktivizálták magukat a közösségi médiában, míg a 2017-es tavaszi CEU melletti tüntetésen nagyságrendileg annyian, mint most. Mindkét korábbi eseményre végül több tízezren, többek becslése szerint nagyjából százezren mentek el, ez alapján most is több tízezren összejöhetnek majd.

A demonstráció középpontjában továbbra is az ellenzék és a szakszervezetek által rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály-módosítás áll, amely értelmében 250-ről 400-ra nőtt az évente vállalható túlórák száma. (Arról, hogy a módosításnak pontosan milyen következményei lehetnek a dolgozókra nézve, itt írtunk részletesen.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.