2019. január 31., csütörtök

UNDORÍTÓ MOCSOK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: FORGÁCS ERZSÉBET
2019.01.31.


Jó lenne hinni abban, hogy tévedek. Hogy mindannyian tévedünk, akik úgy gondoljuk, hogy az Orbán-kormány semmitől nem retten vissza, ha a hatalma megtartása, vagy kiterjesztése a cél. Jó lenne hinni ebben, de ahhoz vaknak kellene lennem. Ahhoz az kellene, hogy ne tudjam: a fideszes propagandamédia a kormánynak nevezett szervezet üzeneteit közvetíti az olvasók felé. Az kellene, hogy hihessek benne: az Origo újságírójának magánakciójáról van szó, az ő véleményét olvashatom ebben a förtelmes cikkben.

Biztos vagyok abban, hogy ez az undorító mocsok szerves részét képezi a kormányprogramnak. Annak az egynek, ami egyáltalán létezik: az uszításnak, a gyűlöletkeltésnek. A cikk arról szól, amiről már a kormány is fröcsögött. Mégpedig a holokauszt áldozatainak emléknapján. Most éppen a zsidókat óhajtják pajzsként felhasználni céljaik elérése érdekében.

A módszer a szokásos. Egy MTI közleményben elhangzott a felhívás keringőre – a migránsok hurcolják be Európába az antiszemitizmust -, erre a vonatra aztán sorra felkapaszkodik a propagandagépezet minden egyes apró darabkája. A lényeg, amit el kell juttatni a hívekhez: a migránsok nem egyszerűen csak terroristák, akik megerőszakolnak mindenkit, aki az útjukba kerül és lehetőleg le is mészárolják az áldozataikat. Ennek tetejében még zsidógyűlölők is. Európa lényegében nem ismerte az antiszemitizmust a menekültválságig, most azonban itt az újabb vész. A zsidók rettegnek (természetesen Magyarországon nem, itt meg vannak védve) a nyugati országokban. A cikk hosszan sorolja az antiszemita hátterű atrocitásokat és természetesen az olvasóban kétség sem maradhat afelől, hogy egyrészt a magyar kormány nem azért nevezte ki Soros Györgyöt a Sátánnak, mert Soros zsidó, másrészt ha nem Orbán Viktor lesz Európa új ura, akkor mindmeghalunk.

Élnek rokonaim, barátaim, ismerőseim Európa szerencsésebb országaiban. Sehol, sem Spanyolországban, sem Németországban, sem az Egyesült Királyságban nem uszítanak úgy sem a menekültek, sem a gazdasági migránsok ellen, mint teszik azt itt, ahol gyakorlatilag csak azok a migránsok fordulnak elő, akik sok pénzért megvásárolták a letelepedési kötvényt Rogán és Habony nagyobb örömére. Itt úgy uszít a kormány a nálunk nem létező migránsok ellen és úgy retteg egy ország ezektől az emberektől, hogy semmi másra nem marad sem idő, sem energia...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.