2019. január 30., szerda

VALAMI RÉMESEN FURCSA TÖRTÉNIK AZ ÜGYÉSZSÉGNÉL

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2019.01.29.


Eddig csak a Fideszt tartották hatalomban. Mostanra annyira kontraszelektált lett a rendszer, hogy a magyar társadalom ellen fordultak.

Egy számítógépes specialistát vádol az ügyészség azzal, hogy betört a Magyar Telekom adatbázisába, amivel elkövette a közérdekű üzem megzavarásának bűntettét, és ezzel az ügyészség szerint veszélyeztette a társadalmat. Az ügyészség benyújtott vádiratáról a Társaság a Szabadságjogokért nevű jogvédő szervezet azt írta, abból nem derült ki, hogy pontosan mit is követett el, nincs benne az elkövetés helye, ideje, eszközei vagy éppen módja, „és általában semmi, amit a törvényes vádhoz szükséges lenne részletesen bemutatni” – írta nemrég az Index az esetről.

Mindenki emlékszik az irtózatosan ciki BKK-főváros-Tarlós-malőrre, ami aztán kicsúcsosodott az e-jegyrendszer teljes bukásában: egy huszonéves fiatal nem túl bonyolult módon, a nyilvános Telekomos weboldalon, sima, szöveges formában kint hagyott adatok segítségével be tudott jutni a a cég belső hálózatába. Ők fejlesztették az e-jegyrendszert és a cég rendkívül szerencsétlenül reagált: ahelyett, hogy azonnal felvette volna a srácot és megtette volna kiberbiztonsági felelősnek, feljelentették. A rendőrség bilincsben vitte el, most pedig, mint olvashatjuk az ügyészség „társadalomra veszélyes elemként” tartja nyilván.

Egy huszonéves srácot, aki segíteni akart.
Nézzük meg a helyzetet kicsit messzebbről.
- mikor tízen-huszonéves tüntetőket aláznak meg, félemlítenek meg a rendőrök az ellenzéki demonstrációkon;
amikor az ügyészség látványosan ejti a fideszesekkel szembeni vádakat, viszont az ellenzéket szívatja (pl. hirtelen elvesztik a képviselők a hivatalos személy jogállásukat);
- amikor ugyanezt látjuk az ÁSZ-tól;
- amikor a független médiát büntetik, mert végzi a dolgát;
- amikor a közmédia közben mindenki ellen uszít, aki nem fideszes;
akkor jól látszik, hogy Orbánék a magyar államot a magyarok ellen, a saját érdekükben használják fel.

A Fidesz az államot két funkcióra bontja:
- Lopjunk, azaz vegyünk ki belőle minél több pénzt;
- Tartson bennünket hatalomban, azaz használjuk mindenkivel szemben, aki ellenünk van.

A Fidesz (Orbán Viktor), ahogy korábban is írtuk, eddig ellenségnek olyanokat jelölt ki magának, akikért az össz-társadalom nem aggódott, vagy kifejezetten utált, esetleg semleges volt velük szemben (liberálisok, civilek, hajléktalanok, melegek, Soros, Gyurcsány, you name it).

A rabszolgatörvény bevezetése azonban újabb fordulót jelent ebben: mostanra mindenki ellenséggé vált. Mindenkitől félni kell, mindenkire rá kell ugrani és le kell teperni, aki nem ért egyet.

Ezt hívják diktatúrának...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.