2019. január 30., szerda

AKKOR EZÚTTAL IS SOROS ÜRÍTETT BELE A NER DIPLOMÁCIA VENTILLÁTORÁBA?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.01.30.


Biztosan emlékszik még mindenki, hogy tegnap milyen véres vehemenciával kapaszkodott össze Orbán Viktor Szijjártó Péterrel (külön üdvözlöm Gyurta Dánielt is, ha már itt tartunk), hogy féknyúzt kiáltva tagadják a nemzetközi (Wall Street Journal), valamint a hazai balliberális média (Átlátszó) ama hazugságait, melyek szerint a magyar kormány számára az osztrák típusú függetlenség a követendő példa. Vagyis NATO-tagországként Moszkva és Peking lúdtalpas lábai elé borulni és keresztbe tenni a szövetségeseknek, az menőség, Vlagyimirral üzletelni nemzeti érdek.

A diplomáciai toporzékolás nyelvére lefordítva:
"Már megszoktuk, hogy az amerikai liberális sajtó hazugságokat terjeszt rólunk."

HajráMagyarországhajrámagyarokra lefordítva pedig:

"A nemzetközi és a magyar sajtóban álhírek jelentek meg Magyarországgal kapcsolatban; ezek célja, hogy zavart keltsenek az Amerikai Egyesült Államok külügyminiszterének közelgő budapesti látogatása előtt. Magyarország kormányának továbbra is az a célja, hogy az Amerikai Egyesült Államokkal fennálló szövetségesi kapcsolatát erősítse. Ennek szellemében készülünk Michael Richard Pompeo külügyminiszter úr budapesti látogatására."

Már önmagában az is viccesnek mondható fejlemény, hogy ezeket a lábszagú szólamokat cáfolatnak csúfolják a propaganda bugyraiban, holott csak a szokásos mindent letagadás és a rongyosra cincált, bármikor, bármivel kapcsolatban bevethető balliberálisozás szégyenteljes puffogtatásáról van szó. Másrészt az is szóra érdemes, hogy a miniszterek elnöke a legritkább esetben sem fárasztja magát azzal, hogy sajtóhíreket kommentáljon, hogy azonnal rárepüljön a kínos-kényes-kellemetlen-vérciki értesülésekre és szükségét érezze tisztázni a miheztartást. Legjobb esetben is Havasi Bertalan mindenes szokta elszavalni és tolmácsolni a kötelezőt, de az, hogy Orbán az MTI-vel közvetlenül kapcsolatba lépve kikérjen magának bármit is, nem annyira a NER szorgos mindennapjainak része.

Ehhez képest most az van, hogy noha minden idők legdiplomatább teremfocistája korábban már az időpontját is megjelölte Mike Pompeo (ez egyébként az a csávó, akivel a brazilok voltak oly kedvesek összetéveszteni az általuk semennyire nem ismert Orbánt) budapesti látogatásának, noha Orbán telefonon is egyeztetett állítólag a külügyminiszter úrral a budapesti pofavizit ügyében, úgy néz ki, hogy hazugság volt minden szavuk. Már megint. Orbánnak is, Szjjártónak is, és úgy általában az egész Kelet felé fordulva hörgő magyar kormánynak.

Történt ugyanis, hogy a Klubrádió kérdéssel fordult az amerikai külügyminisztériumhoz, hátha ők jobban tudják egy-két centivel, hogy hol, mikor, mit csinál a tárcavezető úr, és hát a mai napon a dolgok állása így fest:

"Nincs szó utazásról, amit a jelen pillanatban bejelenthetnénk. "

Ezt válaszolta az említett rádiócsatornának az amerikai külügyminisztérium szóvivője, Heather Neuert, amikor Mike Pompeo esetleges budapesti útjáról érdeklődtek. Konkrétan arról, amelyikre állítólag február közepén kerül sor. Nos, ha ehhez hozzávesszük a BuzzFeed News szűk egy héttel ezelőtti értesülését, amely szerint Pompeo február 13-14-én Lengyelországba készül, utána pedig 15-én Szlovákiába tart, akkor még kínosabb az ügy. Vagyis a putyinista álhírgyár tövéből a fél világot álhírgyártással vádoló magyar kormány – ha jól értem -, egyik napról a másikra lelepleződő hazugságokkal traktálja a híveit. Mármint én nem nagyon tudom másként értelmezni azt, hogy Orbánék egy olyan találkozóra készülnek, amiről a másik fél még csak nem is tud...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése