2019. február 22., péntek

A MINDENKI MAGYARORSZÁGA MOZGALOM HIVATÁSA

MAGYAR HANG
Szerző: ELEK ISTVÁN
2019.02.22.


Az Orbán-rendszer politikai ellenfeleinek kevés csak kormányváltásban gondolkodniuk. Az igazi feladat a rendszerváltás

Harminc évvel a ’89-’90-es rendszerváltást, a demokrácia hazai meghonosítását előkészítő politikai mozgalmak, pártok színre lépése után új, rendszerváltó mozgalom létrehozását kezdeményezzük.

Politikai mozgalomét az Orbán-rendszer felszámolásáért. A magyar politikai nemzet és a magyar demokrácia újjáépítéséért.

A demokratikus nyilvánosság, parlament, kormány, önkormányzati rendszer és a független nemzeti intézmények újraalapozásáért. A civil társadalom újraélesztéséért. A demokratikus politikai kultúra újrateremtéséért.

Az egyéni és közszabadság megőrzését garantáló új, alkotmányos jogállamért. Amely a 2010 előttivel ellentétben képes lesz megvédeni magát a megsemmisítésére törő erőkkel szemben. Mert már rendelkezik az ehhez szükséges intézményi és eljárásjogi garanciákkal és már bizton számíthat az alkotmányos jogállamot a sajátjának tekintő erős politikai közösség támogatására is.

Megszabadulni az új önkényuralomtól

Ha azt mondja a kedves olvasó, hogy nagy fába vágtuk a fejszénket, igaza van. De kisebbel kezdeni nem érdemes. Az elmúlt hat-hét év ellenzéki válaszkísérleteinek ez a legfontosabb tanulsága.

Harminc évvel ezelőtt a magát szocialista demokráciának nevező puha diktatúrától, a Kádár-rendszertől akartunk megszabadulni. Egy olyan rendszertől, amelyben az egyeduralkodó állampárt nyíltan és öntudatosan birtokolta a politikai, gazdasági és médiahatalom teljességét.

Ma a magát illiberálisnak nevező „demokrácia” hazai változatától, az Orbán-rendszertől akarunk megszabadulni. Amely valójában leplezetten, őszintétlenül épített új önkényuralom...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.