2019. február 1., péntek

A REZSIMJUDAIZMUSRÓL

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2019.02.01.


Schmidt Máriáné Gerő Andrásról nem fogok írni. Ő egy karrierista pöllencs, aki tudja mitől döglik a légy, Szálasi Franci mellett is végzett volna ideológiai kismunkát, ha rendesen megfizették volna.

Köves "Slómó" Mátéról lesz szó, aki egy napon felfedezte magában a Silbersteint. Talán éppen őse, Silberstein Slómó rabbi után vette fel a Slómó nevet. E sorok írójának van olyan társszerzője, aki idősebb korában vette fel, egészen konkrétan, a Silberstein nevet, és van egy másik társszerzője is, aki valamilyen sokkal vagányabb héber nevet talált magának adott ponton, és matematikusból képezte át magát keményvonalas izraeli rabbinak. A mi családunk fordított utat járt be, először volt egy csinosan hangzó zsidó nevünk, amit numerus clausus,gettósítás, zongorakisajátítás, gázba küldés esetén nem kellett nagyon vizslatni, annyira magáért beszélt, és aztán ebből lett a szépen csengő magyar név, hátha átverjük vele a bayerzsoltokat. Szerintem nem annyira működne éles helyzetben, a Csurkák, Bayerok, Takarómisik mindig büszkék voltak a zsidófelismerő képességükre.

Slómót ugyanaz az Oberlander Baruch rabbi képezte át lubavicsistának, aki Szegedi Csanádból is cionistát tudott faragni. Én nem tudok vigyorgás nélkül arra gondolni, hogy a lubavicsi Rebbét Mendel Schneersont Messiásnak bírták hinni a huszadik században, hogy 5779 éve egy szeptemberi napon teremtette meg Isten a világot egy jeruzsálemi trafikban, és természetesen vörös bika hamvaival kell kezet mosni, ha véletlenül megérintjük egy menstruáló nő vállát (ez a legősibb hashtagmetoo az egész világon), bár lehet, hogy ezt azért a Slómó sem hiszi el. De (nem kezdünk ám de-vel mondatot) azt is gondolom, hogy Köves Slómó pont úgy vélekedhet a világról, ahogyan csak akar, mindaddig, amíg nem próbál arra kényszeríteni, hogy én is ugyanúgy vélekedjek róla.

Köves Slómó írt egy cikket az index.hu-ra, amelyben ezt írta le:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.