2019. február 10., vasárnap

A SZOCIK BUDAPESTI ELNÖKE KAVART AZ MTVA-BALHÉ IDEJÉN, A KAMUPÁRTOK MÉG MINDIG 2,6 MILLIÁRDDAL LÓGNAK - HETI LAPSZEMLE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2019.02.10.


444: az MSZP-s Molnár Zsolt zsarukkal egyeztetve hekkelte meg az ellenzék akcióját

„Molnár Zsolt képviselő a rendőrségi biztosítás parancsnokával egyeztetett arról, hogy hajlandó lebeszélni társait az épületben való tartózkodásról, annak érdekében, hogy ne kelljen a birtokvédelmi eljárás kertében született jegyzői határozatot karhatalmi erővel végrehajtani”. Ez is olvasható az MTVA egyik december 18-án készült belső jegyzőkönyvében, amiben Fogl Zoltán Biztonsági osztályvezető és Zsigó Árpád Rendészet- és Rendkívüli Helyzetek vezető foglalja össze a december 16-án és december 17-én a tévészékházban történt eseményeket. Ezen a két napon ellenzéki országgyűlési képviselők mentek az MTVA székházához, ott a közmédia egy vezetőjével próbáltak beszélni, illetve elérni, hogy felolvassák öt pontos követelésüket. Molnár szerint a jegyzőkönyvben írtak hazugságok.

Válaszonline: törvényszéki exbíró szerint is szelektál Polt ügyészsége


„Gazdasági ügyekben ítélkezem, és a Polt Péter-féle ügyészség politikai alapon főként ezen a területen szelektál, hogy miből lesz büntetőeljárás és miből nem” – így indokolta interjújában lemondását Keviczki István bíró, aki a Fővárosi Törvényszéket hagyta el lelkiismereti okokból. Mint mondta, hat éve érlelődött benne a döntés, mivel „2012-ben – utóbb alkotmánysértőnek bizonyuló módon – kényszernyugdíjazást rendeltek el a bírói karon belül, és jött egy semmisségi törvény, amellyel földbe döngölték a bírákat”. Az ügyészség hozzáállására példaképp az Elios-ügyet hozta fel: „az ember elolvassa az unió csalás elleni hivatalának, az OLAF-nak a jelentését, és azt gondolja, ebből nagyon komoly büntetőeljárás lesz. (…) Előre látható volt, hogy egyetlen kollégám elé sem kerül ez az ügy, hogy ők mondhassák ki, történt-e bűncselekmény. Ha pedig nincs vádemelés, nincs ítélet.”

444: 2,6 milliárdos a kamupártok tartozása

Összesen 2,6 milliárddal tartoznak a kamupártok, ebből eddig 8169 (nyolcezeregyszáz-hatvankilenc) forintot sikerült behajtani tőlük a NAV-nak – ez Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közérdekű adatigénylése nyomán derült ki. A tartozást 17 kamupárt hozta össze. A kamupártok elterjedését lehető tévő választási rendszert a Fidesz hozta létre a 2010-es győzelem után, és politikai értelemben ők is profitáltak belőle.

24: több hektár erdőt irtanak ki a Dunai Evezős Központ miatt


Komoly pusztítást végeznek a Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program keretében. A Dunai Evezős Központ előzetes vizsgálati dokumentációja szerint Csepelnél 6,8 hektárnyi erdőt vágnak ki, a pesti oldalon 4,5 hektár zöldterületet dúlnak fel, és további 1,2 hektár parkosított zöldfelületet, illetve ligetes állományt tüntetnek el. A beruházás Natura 2000-es védettség alatt álló területet is érint. Tavaly júniusban döntött úgy a kormány, hogy a sportlétesítmény-fejlesztési programra szán 4,3 milliárd forintot. A program részeként a reménybeli budapesti olimpiára szánt sportlétesítmények többsége megépül az olimpiai pályázat visszavonásától függetlenül.

Mfor: Kósa Lajos édesanyja tovább bővíti cégbirodalmát

Bővül Kósa Lajos fideszes politikus édesanyjának érdekeltségébe tartozó Méker Kft. céghálója. Arról a 24.hu adott hírt korábban, hogy a Méker tulajdonos lett a Bászna Gabona Kft.-ben. A cégadatokból azonban az is látszik, hogy kicsit később egy másik vállalkozás is a Méker érdekeltségébe került. A Kaméleon Dizájn Nyomdai Előkészítő és Reklámtervező Kft. a vagy.hu szerint számos önkormányzati megrendelést kapott a cég a Kósa-éra alatt. Szintén a portál szerint a vállalkozásban korábban tulajdonos volt Rácz Róbert fideszes politikus, aki tavalyig a Fidesz parlamenti frakciójának is tagja volt. A főtevékenység szerint sertéstenyésztéssel foglalkozó Méker tavaly december 13-án szerezte meg a fő profilja szerint nyomdai előkészítő tevékenységet folytató Kaméleont.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.